Afgelopen zondag stond de 1e ronde van de Table Stars duo competitie op de agenda. De spelers van tafeltennisvereniging Hotak’68 speelden bij ODT in Roosendaal. Cobi en Duuk Jansen, Evan Konings en Thimo van Oers namen deel.

De Table Stars competitie een tafeltennisochtend voor de beginnende spelers met een ELO-rating onder de 300. Er worden vier speelronden georganiseerd bij verschillende verenigingen in de regio West. De spelers spelen in teams tegen elkaar en spelen een aantal enkel- en een dubbelwedstrijd.

Deze competitie staat in het teken van leren spelen van wedstrijden, het spelen van een dubbelwedstrijd en het tellen van wedstrijden. Veel leren en plezier hebben is het doel van deze tafeltennisochtend. Dat is afgelopen zondag zeker weer gelukt. Met in totaal 29 deelnemers werd het een leuke en gezellige tafteltennisochtend in Roosendaal.

De ochtend wordt altijd gestart met een gezamenlijke warming-up. Na de opwarming volgt het wedstrijddeel. Evan, Cobi en Duuk speelden in één team tegen de gastvereniging ODT. Deze spelers zijn nog maar een paar maanden aan het tafeltennissen en laten zien dat ze al goed in staat om rally’s te spelen en wedstrijdjes te winnen. Evan en Cobi wonnen beiden hun 2 enkelwedstrijden en samen de dubbel. Duuk won knap 1 wedstrijd. Thimo van Oers speelde samen in een team van ODT. Hij had niet zijn dag en kwam niet tot winst in de wedstrijden tegen Tanaka uit Etten-Leur.

De afsluiting is altijd een sportieve strijd tussen de teams voor de overwinning. Tijdens het spel moeten de groep per tafel de krant proberen te raken, waarbij de krant steeds kleiner wordt opgevouwen. Na de kleinste vorm moet een tafeltennisbatje omgeslagen worden. Het team wat dit het snelste doet is de winnaar van de betreffende ronde.

Na het maken van een groepsfoto’s wordt de ochtend afgesloten en keren de spelers, vele toeschouwers en begeleiders met een glimlach huiswaarts.

De volgende ronde wordt gespeeld op zondag 17 maart bij het Markiezaat in Bergen op Zoom.