Afgelopen zondag 17 maart was het weer zo ver. De 2e ronde van de Table Stars competitie. Deze zondag waren we te gast bij het Markiezaat in Bergen op Zoom.

De Table Stars competitie is een tafeltennisochtend voor de beginnende spelers met een ELO-rating onder de 300. Er worden vier speelronden georganiseerd bij verschillende verenigingen in de regio West. De spelers spelen in teams tegen elkaar en spelen een aantal enkel- en een dubbelwedstrijd.

Deze competitie staat in het teken van het leren spelen van wedstrijden, het spelen van een dubbelwedstrijd en het tellen van wedstrijden. Veel leren en plezier hebben is het belangrijkste doel van deze tafeltennisochtend. Dat is afgelopen zondag zeker weer gelukt. Met in totaal 32 deelnemers werd het een leuke en gezellige tafteltennisochtend in Bergen op Zoom.

In de volle speelden namens Hotak’68 Thimo van Oers, Evan Konings en broer en zus Duuk en Cobi Jansen. Met veel ouders en begeleiders in de zaal een leuke ambiance voor de tafeltennissende hoofdrolspelers. Na de gezamenlijke warming up werd het tijd voor de wedstrijden.

Thimo van Oers speelde samen met Mika van Strien van Vice Versa’51 uit Oudenbosch. Ze troffen Ravi en Jasper van ODT. Bekende tegenstanders wat de onderlinge en sportieve strijd extra spannend maakt. Het Roosendaalse duo ging goed van start tegen Thimo en Mika. Na de 3-0 stand won Thimo knap van Ravi en samen wonnen ze de dubbel in 3-games.

Evan, Cobi en Duuk speelden samen in één team tegen Edward, Lotte en Tygo van Tanaka uit Etten-Leur. Ondanks dat de 3 jonge Hotakkers nog niet zo lang spelen lieten ze vandaag met veel plezier zien wat ze al kunnen. Evan bleef knap ongeslagen, Cobi won 2 partijen en Duuk pakte 1 overwinning. Cobi en Evan wonnen samen ook de dubbel. Hiermee werd de eindstand bepaald
op 7-3.

De ochtend wordt altijd afgesloten met een leuk eindspel. Met 32 deelnemers is dit altijd een sportieve strijd wie als eerste de opdracht goed uit kan voeren. Er stonden 3 voorwerpen op tafel op volgorde van grote moesten geraakt worden. Na 4 ronden werd de ochtend afgesloten met het maken van een groepsfoto. De volgende ronde is op zondag 14 april a.s. We zijn dan te gast bij TCO’78 uit Ossendrecht.