Zondag 10 december a.s. wordt bij Hotak’68 in MFC Kloosterhof de finale gespeeld van de Table Stars duo tafeltenniscompetitie.

Deze competitie is speciaal voor de beginnende jeugdleden die tafeltennissen. De competitie wordt in het voor- en najaar gespeeld. Elke seizoen worden er 4 ronden gespeeld bij verschillende verenigingen in de regio West.

De jeugdleden starten de ochtend om 10 uur met een gezamenlijke warming-up. Na de opwarming wordt de wedstrijden gespeeld. In teams van 2 wordt er tegen een ander team gespeeld. Geprobeerd wordt om elke ronde een andere tegenstander te treffen. Elke speler speelt 2 enkelspelen en samen sluiten ze af met een dubbel.

Om deze manier leren de beginnende tafeltennissers hoe het spelen en tellen van wedstrijden gaat. Een wedstrijdvorm zonder enige druk of verwachting. Een mooie opstap voor de “echte” tafeltenniscompetitie. Een aantal spelers nemen ook al deel aan de jeugdcompetitie in de afdeling ZuidWest. Voor elke gespeelde (gewonnen) wedstrijd kunnen punten verdiend worden, deze wordt verrekend in de Elo-rating. Deze rating mag voor beginnende spelers niet hoger zijn dan 300. Na de wedstrijden wordt de ochtend afgesloten met een leuk eindspel. Dit is altijd een ware sportieve strijd om de winst. Bij deze finale worden na het eindspel de medailles uitgereikt aan de beste 3 meisjes en de beste 3 jongens. Een mooie afsluiting van vier leuke sportieve tafeltennisochtenden met veel blije spelers en begeleiders.

Van Hotak’68 doen er ook een aantal deelnemers mee. Toeschouwers zijn van harte welkom. We starten om 10 uur en rond 12.30 uur sluiten we de Table Stars finale af.