Vandaag, zondag 19 november, werd de 3e ronde van de Table Stars duo competitie gespeeld. Namens Hotak’68 speelden Finn d’Hondt, Thimo van Oers, Evan Konings en Cobi Jansen bij Vice Versa’51 in Oudenbosch. Evan en Cobi namen voor het eerst deel. Het werd een mooi debuut.

De Table Stars competitie is een competitie voor alle beginnende tafeltennissers met een ELO-rating lager dan 300. De vier speelronden worden gespeeld op verschillende locaties.

Er wordt gestart met een gezamenlijke warming up, dan worden wedstrijden gespeeld en de ochtend wordt afgesloten met een leuk eindspel.

Finn en Thimo speelden tegen Jasper en Ravi van ODT. Net als in de competitie was het een leuke strijd. Finn opende tegen Jasper Klasen. Na 4 gelijk opgaande games (14-12, 10-12, 11-8 en 8-11) moest de beslissing vallen in de beslissende 5e game. Finn trok een sprintje en pakte de winst met 11-4.

De tweede partij tussen Thimo en Ravi Oostvogels was ook spannend. Ravi won de 1e game waarna Thimo het voordeel naar zich toe trok en 3 games op rij won (7, 8 en 9).

Ravi moest gelijk weer aan de bak tegen Finn. Finn nam het heft in handen en won knap met 3-0. Thimo en Jasper vochten een ware battle uit. Na om en om een game te hebben gewonnen viel de beslissing in de 5e game. Het werd een gelijk opgaande strijd waarbij Jasper nipt won met 11-13.

De wedstrijden werden afgesloten met de dubbelpartij. Gezien de tijd werd het een best of three. In de derde game ging de winst naar ODT. Eindstand Hotak’68 – ODT 3-2.

Veel beginnende Hotak’68-spelers hadden een uitnodiging ontvangen om in te schrijven. Evan Konings en Cobi Jansen durfden het aan om mee te doen! Heel knap en hier hadden ze zeker geen spijt van.

Ze speelden tegen Fabe en Sam van Vice Versa’51. Ook twee spelers die nog niet zo heel lang bezig zijn. Het was een genot om hun wedstrijden te volgen. Leuke en lange rally’s, inzet en vooral veel plezier. Evan ging van start tegen Fabe en wist knap te winnen met 3-0. Cobi speelde daarna tegen Sam. Sam kwam 2-0 voor maar Cobi knokte zich terug in de wedstrijd om daarna game 3 en 4 te winnen. Sam was in de beslissende game nipt sterker met 11-8.

Cobi moest daarna gelijk door en kreeg waar voor haar deelname. Ook de wedstrijd tegen Fabe werd een 5-gamer. In de vijfde game pakte Cobi knap de winst. Evan speelde daarna tegen Sam. Ook in deze partij leuke en lange rally’s. Evan won de 2e game maar de andere 3 waren voor Sam. In het afsluitende dubbel kwamen Evan en Cobi niet tot winst. Eindstand Vice Versa’51 – Hotak’68 3-2.

Debuteren met beiden een mooie overwinning is heel knap! Naast de winst, ervaring opgedaan met het spelen en tellen van wedstrijden en het spelen van een dubbelpartij.

Evan en Cobi gefeliciteerd. Heel goed gedaan. Hopelijk zijn jullie de inspiratie voor de andere Hotak’68 jeugdspelers om ook mee te gaan doen.

Zondag 10 december wordt de finale gespeeld bij Hotak’68 in MFC Kloosterhof. Toeschouwers zijn van harte welkom!

tekst: Adrienne Suijkerbuijk