Gister, zaterdag 1 juni werd het 2e Para ranglijsttoernooi gespeeld bij Hotak’68 in MFC Kloosterhof.
Na 1 afmelding stonden om 10 uur 38 tafeltennissers te poppelen om te starten met hun eerste wedstrijden.

In de Kloosterhof waren 10 tafels ruim opgezet waarbij alle spelers makkelijk hun tafel konden bereiken en er voldoende ruimte was voor de begeleiders en toeschouwers.

Na de opening met een welkomstwoordje werd eerst een mooie groepsfoto gemaakt door Patrick van Loon. Er werd gespeeld in klasse 2 tot en met 6 waarbij de rolstoelers samen speelden met de lopers. In alle klassen werd gestart met een meerkamp. In klasse 4 en 5 werd in 2-meerkampen gespeeld. Onderstaand een resumé per klasse.

Klasse 6
In deze klasse speelden 7 deelnemers. Deze spelers speelden een 7-kamp, waarbij iedereen een wedstijd tegen elkaar speelde. Leuke en spannende wedstrijden werden er gespeeld waarbij vooral het plezier voorop stond. Er waren veel partijen welke in 4 of 5 games werden gespeeld. Dit geeft aan dat het de spelers goed aan elkaar gewaagd waren.

De jongste van de groep, Quinten Harremans, wist knap al zijn wedstrijden te winnen en wist hiermee deze klasse te winnen voor Stefan. Het onderlinge duel was er ook eentje in de categorie spannend: 3-11, 11-8, 11-6, 3-11 en 10-12 voor Quinten.

Klasse 5
Na 1 afmelding speelden 9 spelers in deze klasse. Er werd gestart in een 4- en een 5-kamp waarna de nummers 1 en 2 van elke poule de kruisfinale speelden. Voor de verliezers van de halve finale volgde de wedstrijd om de 3e en 4e plaats. De winnaars streden voor de “gouden” beker in de finale. Voor de nummers 3, 4 en 5 volgde een vervolg meerkamp met het behoud van de onderlinge wedstrijd.

In de vervolg meerkamp wist Jozé zijn 3 wedstijden te winnen wat hem een mooie 5e plaats opleverde. Hotakker Willem van Rooij eindige op plaats 6.

In de halve finales speelden Juul Los tegen Michel Koster en Pepijn van Hoof tegen Jacco van den Boogaart. Beide partij waren spannend met als winnaars Michel en Jacco.
Ook de wedstrijd om de 3e plaats was een ware strijd. Youngster Juul Los liet haar kaas niet van haar brood eten in de partij tegen Pepijn. Om en om wonnen zie ieder 2 games. Dit betekende een beslissende 5e game waarbij de strijd gelijk op ging tussen beide spelers. Juul trok een klein sprintje aan het eind van de game en won de partij met 11-8.

De finale tussen Michel en Jacco leverde ook een mooie strijd op. Sportief werd er gestreden voor elk punt. Ook bij deze partij wonnen de spelers om en om 2 games. Ook in deze partij moest dus de beslissing vallen in de 5e game. Ook dit ging gelijk op waarbij Jacco uiteindelijk wist te winnen

Klasse 4

Het grootste aandeel deelnemers speelde in deze klasse, 10 spelers. Gestart werd met twee 5-kampen. Na deze gespeelde wedstrijden speelden de nummers 1 en 2 van elke klasse de kruisfinale, met voor de “verliezers” de strijd om plaats 3 en 4. De winnaars streden voor plaats 1 in een onderling duel. De 2 nummers 3, 4 en 5 speelden nog een wedstrijd tegen elkaar voor plaatsing in de eindstand.

In de A klasse wist Jean Paul zijn 4 wedstrijden te winnen. Om plaats 2 werd te spannend. Wil, Niels en Dave wonnen onderling van elkaar wat ieder 2 overwinningen op leverde. Wil pakte het voordeel door met 3-0 te winnen en 3-2 te verliezen. Dit leverde hem een plaatsje op in de kruisfinale.

In de B-poule was de eindstand makkelijk te bepalen. Stefan won al zijn partijen en Peter verloor 1 partij, in dit geval van Stefan.

In de eerste halve finale speelden Stefan tegen Wil, wat een 3-0 zege opleverde voor Wil. In de andere halve finale speelde Jean Paul tegen Peter. Na een 2-0 voorsprong pakt Peter nog een game, maar in de 4e game bezegelde Jean Paul de winst.

De strijd om plaats 9 en 10 was ook spannend. Anita wist uiteindelijk te winnen van Lucas. Tanaka-speler (Etten-Leur) Dave de Gruiter speelde tegen Femke van de Stadt. Dave won de partij in 4 games was hem een 7e plaats opleverde. Een mooie 5e plaats was er voor Niels, hij won van Desmond na 4 games,

De strijd om de 3e en 4e plaats tussen Stefan en Peter werd beslist in het voordeel van Peter Kurvers. Hij won met 3-1. De laatste partij, de finale in deze 4e klasse was een spannende en sportieve strijd tussen Jean Paul en Wil. Via de gamestanden 11-9, 11-13, 7-11 en 11-4 zorgde voor een beslissing in de 5e game. Jean Paul pakte snel wat punten en bleef deze behouden waardoor hij wist te winnen met 11-4 en heb een mooie overwinning bezorgde in de 4e klasse.

Klasse 3

Met 6 spelers in deze klasse werd het een mooie strijd. Al snel bleek dat Bertus Brandenburg de sterkste zou zijn deze dag. Hij wist 4 van zijn 5 partijen met 3-0 te winnen. Tegen Rob van der Linde moest hij aan de bak, waarbij hij nipt wist te winnen met 11-9 in de vijfde game.

De strijd tussen de andere 5 spelers was zodanig dat iedereen van iedereen wel een game afsnoepte. In deze klasse speelde ook Hotakker Bas Rongen. Niet helemaal fit blijf hij toch strijden voor wat hij waard was. Dit leverde hem 1 overwinning op tegen Adriaan Vermond. Het onderlinge duel tussen de uiteindelijke nummers 2 en 3 was ook een mooie strijd. Antonia won knap van Rob in 4 games.

Klasse 2

In de hoogste klasse van dit para ranglijsttoernooi speelden 6 spelers. Met 3 spelers van 1 verenigingen zorgde dit mooie onderlinge verenigingsstrijd.
Hotakker Mark Alberti wilde waar voor zijn “eigen” para-toernooi. Vier van de 5 wedstrijden speelde hij een 5-gamer. Met 441 wedstrijdpunten leverde hem dit 3 overwinningen op. In de 2 verliespartijen was het verschil heel minimaal. Tegen Thomas verloor in met 11-13 en tegen Bo met 10-12 in de beslissende game. Veel games, mooie rally en een sportieve strijd in de voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap eind deze maand in Nieuwleusen.

Winnaar Bo liet zien elke keer nog beter te worden. Deze inzet werd zaterdag beloond met een mooie overwinning.

Winnaars klasse 2: Thomas, Bo, Mark

Gedurende dag liepen alle wedstrijden op schema wat betekende dat rond 16 uur de laatste wedstrijden van start ging. Dit betekende volgens planning rond 16.30 uur de prijsuitreiking.

Voor het verdelen van de prijzen werd er even teruggeblikt op deze mooie en sportieve tafeltennisdag.

Jonge spelers met iets oudere spelers leverde een mooi tafereel op in MFC Kloosterhof. Onderlinge hulp, elkaar coachen en delen van de overwinningen was een heel mooi gezicht.

Afstand was er niet vandaag. Veel spelers namen de moeite om te reizen om bij het 2e para toernooi van Hotak’68 aanwezig te zijn. Daarnaast was er geen afstand tussen de spelers onderling, de beperking was niet aan de orde en het samenspel met de begeleiders en Hotak-vrijwilligers zorgde voor een mooie fanatische sportdag. Dit bezorgt mij kippenvel.

Wethouders Schuurbiers van de Gemeente Woensdrecht was aanwezig om alle prijzen uit te reiken. Hij sprak ook zijn waardering uit voor alle para-sporters. Een mooie, dankbare en unieke doelgroep welke de Gemeente Woensdrecht hoog in het vaandel heeft staan.

Dank aan alle hoofdrolspelers, wat een doorzettingsvermogen en een mooie mix van sportieve strijd en plezier, dank dat jullie er waren. Zonder jullie geen toernooi!
Dank aan alle ouders en begeleiders die er toch elke keer voor zorgen dat veel spelers op de locatie komen om hun “eigen doelen” na te streven!
Dank aan de EHBO’s en medewerkers Kloosterhof voor hun aanwezigheid.

Dank aan alle Hotak’68 vrijwilligers, mooi om te zien dat we dit als vereniging toch maar mooi samen kunnen regelen. Het opbouwen van de zaal, zorgen dat er wedstrijden geteld werden, ballen werden geraapt en aan het eind weer snel werd opgeruimd.

Bas en Mark, jullie zijn onze Hotak’68 kanjers. Jullie wekelijkse drive met trainen, jullie hulp bij de jeugdtrainingen zorgt ervoor we als verenigingen bij deze evenementen een mooie onderlinge betrokkenheid laten zien en we toernooien als deze organiseren!

Patrick dank dat we dit samen maar toch weer mooi hebben gedaan! Zo mooi om samen maar een half wordt nodig te hebben om te weten hoe we het geregeld willen hebben.