Afgelopen vrijdag kon de titel behaald worden in de 3e klasse B door Hotak’68 3. In een onderling duel met de nummer 2, the Back Hands 3, en een voorsprong van 6 punten zou het nog best spannend kunnen worden. Drie punten waren benodigd om het kampioenschap te kunnen vieren.

Roland van den Heuvel opende de wedstrijd tegen Jordy de Bruijn. Vorige keer ging de winst naar de Bruijn dus Roland was er op gebrand om goed te starten. Dat gebeurde ook de Bruijn kwam echt niet in zijn spel. Na winst in de 1e game met 3, stoomde Roland door naar een 3-0 zege.

Youri Aarden verscheen daarna achter de tafel. Tegen de Atechnisch spelende Rudolf van Gastel had Youri minder problemen dan verwacht. Hij won de eerste game met 5 en de 2e en derde met 4. Een mooie zege en een 2-0 stand op het bord.

Aan Martijn Withagen dan de eer om promotie naar de 2e klasse af te dwingen. Tegen Barry de Bruyn moet hij nog de winst in de eerste game laten aan de man uit St. Willebrord. Daarna herstelde Martijn zich goed en pakt met 11-6 winst in de 2e en 3e game. In de vierde zette hij zijn goede spel voort en bezegelde het kampioenschap met winst (5).

Roland, Martijn, Youri, Linley en Michel gefeliciteerd met de titel.

Na de felicitaties in ontvangst te hebben genomen van clubgenoten, familie en vrienden en een glaasje champagne werd er verder gespeeld.

Roland en Youri wonnen daarna de dubbel eenvoudig (3-0) van de combinatie de Bruijn/de Bruyn.
De mannen van the Back Hands hadden geen verzet tegen de Hotak-trein die door denderde naar een grote overwinning.

Youri won met 3-1 van Jordy de Bruijn en Martijn had geen kind aan Rudolf van Gastel (3-0).
Youri tekende als eerste voor 3 overwinningen door te winnen van Barry. De eerste game was spannend maar werd in Hotak-voordeel beslecht met 13-11. Daarna had de Bruyn geen weerwoord en werd gewonnen met 3-0.

Martijn speelde daarna de spannendste wedstrijd van de avond. Tegen Jordy de Bruijn was het stuivertje wisselen in games: 11-7, 8-11, 5-11 en 11-7. De beslissende 5e game moest uitsluitsel brengen. De mannen blijven bij elkaar in het spoor wat zorgde voor een gelijk opgaande strijd. Martijn pakte in de verlenging de winst met 12-10 en tekende ook voor 3 keer winst.

Roland kon dan natuurlijk niet achterblijven. Wat is mooier dan met een 10-00 zege de kampioenstitel te bezegelen. Het ging zeker niet makkelijk maar met winst in de 1e game met 1-11 pakt van Gastel nog de winst in de 2e. Daarna, wel nipt, pakte Roland 2 games op rij (9 en 10) en zette een mooie 10-0 zege op het bord.

Gefeliciteerd Hotak’68 3. Op naar de 2e klasse in het najaar 2024.

De spelers worden bij de slotavond van zaterdag 15 juni a.s. gehuldigd.