Met een ruime voorsprong op concurrent Kapelle 1 in de 4e klasse junioren A, gingen de jongens van het jeugdteam van Hotak’68 afgelopen zaterdag op weg naar de kampioenstitel.

In aanloop naar deze wedstrijden wonnen de spelers 6 wedstrijden met overmacht en deelden 3 keer de punten. Afgelopen zaterdag bedroeg de voorsprong 17 punten met een wedstrijd meer, waarin het resultaat van deze competitieweek nog niet was verwerkt van de concurrent. Vier punten waren dus voldoende om een feestje te kunnen vieren.

Westerzicht 1 uit Vlissingen was de tegenstander. Tom van Oers opende de wedstrijd tegen Mitch Leijdekkers. Tom deed wat van hem verwacht werd en pakte eenvoudig met 3-0 de winst. Broer Thimo trof de sterkste “man” Dinand de Kraker. Thimo bood goed tegenstand maar moest met 3-0 de winst laten aan de tegenstander. Finn d’Hondt leverde een Houdini-act. Na een 2-0 voorsprong kwam Joey Berendsen terug na 2-2. In de beslissende vijfde game ging het gelijk op, echter richting het eind van de game raakte Finn het spoor wat bijster. Gelukkig was hij op tijd bij de les en pakte in de verlenging de winst met 13-11. Tom en Finn ging daarna door in de dubbel welke een 3-1 overwinning opleverde en een 3-1 stand op het bord zette.

De eer aan Thimo om het kampioenspunt te scoren. Dit deed hij knap. Na verlies in de eerste game liet hij zien toch goed in zijn schoenen te staan door met 12-10 en 12-10 de tweede en derde game te winnen. De vierde game sloot hij mooi af met een paar knappe ballen en bezorgde zichzelf en zijn teamgenoten het kampioenschap!! Na de felicitaties, ook van alle aanwezige ouders, familie en coaches ging de wedstrijd gewoon verder.

Tom herstelde zich tegen Berendsen goed na het verlies van de 1e game. Hij pakte met 3-1 de winst. Finn had het daarna lastig tegen de Kraker. De 3 games werden nipt verloren. Thimo kon daarna geen vuist maken tegen Berendsen waardoor er een 5-3 stand op het bord kwam. De jongens zetten in de laatste 2 wedstrijden weer orde op zaken. Finn won makkelijk van Leijdekkers (3-0) en Tom gaf niet op tegen de Kraker. De laatste partij werd een sportieve strijd om elk punt, ook wilde hij het seizoen afsluiten met maar 1 verliespartij. Gelukkig herpakte Tom zich na een 1-2 achterstand met winst in de laatste 2 games. Eindstand 7-3.

De kampioenstitel is een mooie beloning voor het harde werken op de wekelijkse trainingen en het geleerde toepassing bij de wedstrijden.

Gefeliciteerd Finn, Thimo, Evan, Thomas, Tom en Tijmen.

Ton, Frans, Patrick en Adriënne dank voor de begeleiding en het coachen!!