Drie punten waren er nodig om kampioen te worden in de 3e klasse B. Met overmacht werden de eerste 3 wedstrijden vlot gewonnen waarna het kampioenschap al beklonken was. Roland van den Heuvel, Youri Aarden en Martijn Withagen lieten in het verloop van de wedstrijd geen spaan meer heel van tegenstander en laatste concurrent The Back Hands 3 uit Sint Willebrord. Met maar liefst 10-0 werden de Sint Willebrorder van het kastje naar de muur gestuurd.

Behalve het bovengenoemde drietal hadden Linley Steenbak en Michel de Vries ook een groot aandeel in het behalen van deze mooie titel. Op naar de 2e klasse!

Hotak 4 eindigde op een mooie 2e plaats in de 5e klasse C . Kans op promotie naar de 4e klasse zit er nog in, maar dan moet de beslissingswedstrijd (volgende week) tegen een nummer 5 van de 4e klasse gewonnen worden. In de laatste competitieronde moest er worden afgerekend met The Back Hands 5. En Dat gebeurde ook, 6-4 winst. Kees Overbeeke won wederom 3 partijen, Michiel Jansen 2. Samen dubbelden ze ook nog naar een overwinning.

Ook de laatste wedstrijd ging voor het 5e helaas verloren, 3-7 tegen Tanaka 6 uit Etten-Leur. Volgend seizoen mogen ze zich in de 6e klasse revancheren om zo snel mogelijk terug te keren naar ‘het vertrouwde nest ‘. Ruud Segers trok 2 partijen naar zich toe en ook Kees Adriaanse was goed voor 1 overwinning.

In de 7e klasse B eindigde Hotak 6 als 6e in een poule van 8. De laatste wedstrijd werd keurig met 6-4 gewonnen van nummer 5 Vice Versa ’51 3. Het was net te weinig om de Oudenboschenaren in de stand te passeren. Claudia van der Poel en Jantine Burgers-Schoonen waren samen goed voor 5 punten (beide 2 enkelspelen en samen het dubbel). Ralph Tanke pakte ook nog een overwinning mee.

Tekst Bas Rongen