Het 1e jeugdteam speelde een uitwedstrijd tegen TTC Middelburg 4. Het bleek een pittige tegenstander voor de koploper van de 4e juniorenklasse. Het trio Tom van Oers, Tijmen Janvier en Thomas Burgers wist desondanks er een gelijkspel (5-5) uit te slepen. Tom won 3 enkelspelen en samen het dubbel met Thomas Burgers, Tijmen won 1 keer. Concurrent Kapelle 1 won met 10-0 waardoor de voorsprong is geslonken tot 17 punten (wel met 1 wedstrijd meer gespeeld). Als er komende zaterdag minimaal 4 punten tegen Westerzicht 1 uit Vlissingen worden gehaald zijn ze niet meer te achterhalen in de race om het kampioenschap.

I
n de 3e Klasse B vergrootte het 3e zijn voorsprong op concurrent ODT 2 uit Roosendaal van 6 naar 8 punten na een 3-7 overwinning op TTC Middelburg 3. Het begint er rooskleurig uit te zien in de strijd om het kampioenschap met nog maar 2 wedstrijden te gaan. Martijn Withagen was goed op dreef met 3 overwinningen in het enkelspel en een keurige zege in het dubbel met kompaan Youri Aarden. Diezelfde Youri trok ook nog 2 partijen naar zich toe. Michel de Vries won 1 partij.

Hotak 1 won 6-4 in en tegen Smash’76 1 uit Sint Annaland. Met een voorlopig 2e plaats in de Hoofdklasse A zijn ze met een sterk seizoen bezig. Edwin Kommers en Gert Gosselink wonnen beide 2 maal, Roel van Elzakker was goed voor 1 overwinning. Het duo Roel en Gert wonnen tussen de andere partijen door ook vrij eenvoudig het dubbel.

Met maar liefst een 1-9 overwinning op Belcrum 5 uit Breda verstevigde Hotak 2 zijn 2e plaats in de 2e Klasse B. Peter van Oevelen en Huub Hoofs waren samen goed voor 7 punten, beide 3 enkelspelen en samen het dubbel. Patrick van Loon kon ook terugkijken op een sterke partij door 2 overwinningen voor zijn rekening te nemen.

Ook Hotak 4 speelde in Breda en wel tegen Belcrum 10.  De Hoogerheidenaren klopten de tegenstander met 7-3 met een 2e plaats in de 5e Klasse C tot gevolg. Als de 2e plaats wordt vastgehouden zullen ze na de reguliere competitie een promotie/degradatiewedstrijd moeten spelen. Kees Overbeeke nam 3 overwinningen in het enkelspel voor zijn rekening en samen met Cees de Leeuw het dubbel. Cees ( 2 ) en Anouk Steenbak waren goed voor de overige 3 punten.

De vooruitzichten voor Hotak 5 zijn wat somberder. In Bergen op Zoom liepen ze een flinke nederlaag op, 8-2 verlies tegen Het Markiezaat 10. Aangezien de mededegradatiekandidaten meer punten binnen sprokkelde is de achterstand op de voorlaatste plaats (TTC Middelburg 6) gegroeid naar 6 punten. Alfons Govers won 2 partijen.

In de 7e Klasse B speelt het 7e om de 5e tot en met 8e plaats. Door een forse 0-10 overwinning door het trio, Claudia van der Poel, Jantine Burgers-Schoonen en Rob Boeijkens, tegen TCO’’78 4 uit Ossendrecht staan ze op de 5e plaats met een voorsprong van 3 punten op naaste belager Vice Versa ’51 3 uit Oudenbosch.

tekst Bas Rongen