In Breda deed Hotak 3 hele goede zaken. Belcrum 8 werd op een 3-7 nederlaag getrakteerd. De belangrijkste tegenstander om de race voor het kampioenschap in de 3e Klasse B, ODT 2 uit Roosendaal, liep tegen een grote 8-2 nederlaag aan. De voorsprong bedraagt nu 6 punten dus ziet er rooskleurig uit. Roland van den Heuvel en Youri Aarden waren beide in topvorm, alle enkelwedstrijden en samen het dubbel werden keurig in winst omgezet.

Hotak 1 moest helemaal afreizen naar het noorden van Limburg, Venray om precies te zijn. Red Star’58 2 was de tegenstander. Het niveauverschil was niet groot, dit was ook al te zien aan de ranglijst. De uitslag bevestigde dit dan ook met een 6-4 in het voordeel van de Limburgers. Gert Gosselink won knap 2 partijen. Eric Kuijper en Edwin Kommers waren goed voor beide 1 overwinning.

In de 2e Klasse B speelde het 2e team door omstandigheden maar met 2 man. Tegen Waalwijk 1 werd er een pittige nederlaag geïncasseerd, 8-2. Huur Hoofs tekende voor de 2 punten. De achterstand op koploper LUTO 1 is daarmee weer gegroeid tot 11 punten.

Na de 3-7 overwinning op ODT 5 is het 4e nummer 2 in de stand Belcrum 10 tot op 1 punt genaderd. Cees de Leeuw was in zeer goede doen, 3 winstpartijen in het enkelspel en samen met kompaan Michiel Jansen het dubbel. Michiel Jansen zelf was ook nog goed voor 2 punten en ook Jacqueline Ritzen kon een overwinning bijschrijven.

Voor het 5e wordt het billen knijpen en gas geven om

degradatie te voorkomen. In de Wouwse Plantage werd goed tegenstand geboden aan het 2e team van de Pin Pongers, ondanks dat liepen ze tegen een 6-4 nederlaag. De grootste degradatieconcurrenten pakten ook punten waardoor de laatste plaats nog steeds een feit is. Toon van Loon en Alfons Govers wonnen beide 2 partijen.

Weer grote overwinning voor Jeugd1

Ook Kapelle 2 moest eraan geloven. De dadendrang is niet meer te stoppen, 9-1 werd het. Het trio Tijmen Janvier, Tom van Oers en Finn D’Hondt waren dit maal de gevierde spelers. De voorsprong op naaste belager Kapelle 1 bedraagt maar liefst 22 punten, wel met een wedstrijd meer gespeeld.

Wellicht dat er volgende week de kampioensbeker in de lucht kan worden gehouden !

Tekst Bas Rongen