Voor het 1e jeugdteam stond er een heuse topper op het programma in de 4e Juniorenklasse en wel tegen Kapelle 1. Het bleek een pittige tegenstander voor de Hoogerheidenaren. Met een verdienstelijke 5-5 consolideerde ze hun voorsprong van 8 punten op deze naaste belager. Tom van Oers won al zijn 3 enkelspelen en liet zien dat hij in goede vorm is voor de volgende week te spelen NK in Zwolle. Thimo van Oers en Finn D’Hondt pakten beide ook nog een overwinning mee.

Senioren.

In de Hoofdklasse A speelde het 1e 5-5 tegen Irene 2 uit Eindhoven. Met een plek in de middenmoot moeten ze zich voorlopig tevredenstellen. Gert Gosselink en Edwin Kommers waren beide goed voor 2 punten. Het 5e punt werd in een 5-setter binnengesleept door Roel van Elzakker.

Hotak 2 blijft het goed doen in de 2e Klasse B, nu werd Tanaka 2 uit Etten-Leur met 7-3 verslagen. De achterstand op koploper LUTO 1 blijft 6 punten en dus is de hoop op het kampioenschap nog altijd niet vervlogen. Zowel Peter van Oevelen als Dennis Overbeeke waren goed op dreef. Beide goed voor 3 winstpartijen in het enkel en samen werd het dubbel ook nog gewonnen.

Door een 8-2 zege op Het Markiezaat 8 wipte Hotak 3 weer over ODT 2 uit Roosendaal 1 heen en staat nu aan kop met 1 punt voorsprong op de Roosendalers in de 3e Klasse B. Roland van den Heuvel won 3 partijen. Martijn Withagen en Youri Aarden waren gezamenlijk goed voor 5 punten, beide 2enkelspelen en samen het dubbel.

Met een prima 7-3 overwinning op Witac 1 uit Willemstad staat Hotak 4 op plaats 4 in de 5e Klasse C. Michiel Jansen en Kees Overbeeke toonden hun kwaliteiten, samen winst in het dubbel en beide goed voor 3 zeges in het enkelspel.

Rode lantaarndrager Hotak 5 moest winnen van ODT 6 om in het spoor te blijven van De Pin Pongers 2 uit de Wouwse Plantage. Met een 6-4 winst voor het 5e en een ruime nederlaag (7-3) van de concurrent bedraagt de achterstand nu 2 punten. Ruud Segers voldeed aan de verwachting door al zijn 3 enkelspelen te winnen en samen met Alfons Govers het dubbel. Diezelfde Alfons wist ook nog 2 punten uit het vuur te slepen.

Hotak 6 moest zijn meerdere erkennen in TCS 2 uit Steenbergen, 3-7 verlies. Ondanks het verliest staan ze nog immer op plaats 4 in de 7e Klasse B, De 3 punten werden mooi verdeeld onder Claudia van der Poel, Roland van den Bogart en Rob Boeijkens.

tekst Bas Rongen