Senioren 5, afgelopen spelend in de 5e klasse C, behaalde in de eindstand 45 punten. Helaas niet voldoende voor direct behoud. Het team bestaande uit Mark, Toon, Alfons, Theo, Kees en Ruud was dus genoodzaakt om middels de promotie/degradatiewedstrijd behoud te bewerkstelligen.


Deze pd-wedstrijd werd afgelopen vrijdag gespeeld bij Belcrum in Breda. Tegenstander was de Pin Pongers 2 uit Wouwse Plantage. Dit team was in de 6e klasse op de 2e plaats geëindigd.

De winnaars van het onderlinge duel speelt volgend seizoen in de 5e klasse. Namens Hotak’68 verschenen Mark, Alfons en Toon achter de tafel.

Alfons opende de avond voortvarend door met 3-0 te winnen van Schijven. Toon zette daarna vrij snel een 2-0 stand op het bord, door ook met 3-0 te winnen van Verhoeven. In de derde partij speelde Mark tegen Roosenboom. Mark knokte voor elk punt en wilde zich niet gewonnen geven. Na een gelijk opgaande strijd viel de beslissing in de 5e game. Deze viel uit in het voordeel van het team uit “de Pin”.

De dubbel, Alfons en Toon verloren nipt de eerste game met 9, waarna de volgende 2 games naar de tegenstander ging. Stand 2-2. Na de dubbel kon Toon tegen Verhoeven geen vuist maken en verloor met 0-3.

In het duel met Rosenboom pakt Alfons knap de winst in 4-games. Mark Alberti had in het met 3-0 af kunnen maken maar liet 2 games glippen na een 2-0 voorsprong. Met nipte winst, 12-10 zette hij een 4-3 stand op het bord.

Rosenboom trok de stand gelijk door winst op Toon in 4 games. Tussenstand: 4-4, 15-15 in games. Het verschil moest dus gemaakt worden in de laatste 2 wedstrijden. Mark kon de winst niet pakken tegen Schijven, waarna een 3-0 overwinning behaald moest worden door Alfons om niet de punten te moeten tellen. Alfons won de eerste 2 games met 11-7. Helaas ontglipte hem de 3e game maar herpakte zich en won de vierde.

Eindstand: 5-5
Gamestand: 19-19

Dus toch punten tellen!!!!

Eindstand: 341 – 346

Hoe klein kan het verschil zijn na 10 wedstrijden, 38 games en 687 punten.
Jammer, goed gestreden Mark, Alfons en Toon.