Paraspelers Mark Alberti en Bas Rongen speelden afgelopen weekend beide een toernooi, Mark Alberti in Den Bosch en Bas Rongen in het Duitse Lobbach.

Mark Alberti speelde een dubbele 4 kamp met als tegenstanders ; 1 Klasse 1 speler en 2 Klasse 3 spelers. Mark ( Klasse 2 ) verloor van de Klasse 1 speler Arthur Brans 2 maal, waarvan 1 in 5 sets  ( 5e set 12-10 verlies ). Met Klasse 3 speelster Monique Labreijn had Mark ook een taaie tegenstandster getroffen, maar hij won wel, 2 maal met 3-2.Met de andere Klasse 3 speler had Mark minder moeite, 3-0 en 3-1. Zodoende werd Mark 1e in de 2e Klasse en 2e in de 4-kamp.

Na afloop van het toernooi werd de “John Pullens Wisseltrofee” uitgereikt aan Mark. (zie foto’s)

Bas Rongen deed mee aan een rolstoeltafeltennistoernooi ( deelnemers uit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland ) in het Duitse Lobbach. Bas deed mee in de C Klasse waar zich 14 rolstoelers voor hadden ingeschreven. De 14 deelnemers werden verdeeld in 2 poules van 7. In de poule won Bas er 4 en verloor er 2. Door onderling resultaat eindigde Bas op de 3e plaats in de poule. Het doel om de top 4 te bereiken was daardoor helaas niet gelukt. Als hij vervolgens de laatste 2 wedstrijden zou winnen ( voor de plaatsen 5 tm 8 ) eindigde hij als 5e. Met 3-1 en 3-0 winst lukte dit dan ook.

tekst: Bas Rongen