Mark Alberti en Bas Rongen namen afgelopen weekend deel aan het pararanglijsttoernooi in Weert.

Als 2e klasser moest Mark het opnemen tegen zowel 1e als 2e klassers. De klasses waren samengevoegd en verdeeld over 2 poules van 4. Hierna zou er een vervolgronde komen. Mark werd  2e in de poule. Hij won van de klasse 1 speler vrij makkelijk met 3-0, maar de andere 2 partijen gingen helaas verloren. Door onderling resultaat ging Mark alsnog als 2e door naar de vervolgronde/kwartfinale. Hier gaf hij zijn tegenstandster het nakijken, een overtuigende 3-0 overwinning. In de halve finale kwam hij de favoriet tegen en deze was ( nog ) een maatje te groot. Wat volgde was de strijd om de ¾ e plaats , wederom tegen een Klasse 1 speler . Ook deze ging verloren, met 3-0. Het resultaat was een 4e plek. Al bij al een prima prestatie van Mark.

Bas kwam uit in de 3e Klasse uit en kreeg een 7-kamp voor zijn kiezen. Hij moest het opnemen tegen 5 lopers en 1 rolstoeler. De eerste 2 wedstrijden gingen met 3-0 verloren waarna Bas zich enigszins herpakte. In de resterende 4 wedstrijden werden er weliswaar ook 3 verloren ( wel 2 met 3-2 ), maar de spirit was  terug . 1 wedstrijd werd er gelukkig toch gewonnen , namelijk tegen de andere collega-rolstoeler en wel met 3-0 . Over het algemeen een toch wat teleurstellend resultaat voor Bas.

Tekst Bas Rongen