Namens Hotak’68 verschenen drie Hotak’68 jeugdleden achter de tafel in Sporthal T Kwadraat in Tilburg.

ANOUK
Ze speelde in de combineerde klasse meisjes onder 17 en 19. Door te weinig inschrijvingen in beiden klassen, werden deze samengevoegd.

Haar eerste partij speelde ze tegen Veerle van der Weide. Na winst in de eerste game (8), verloor ze nipt de 2e met 13-11. Daarna ging 2 maal de winst naar haar tegenstandster. Tegen Imke Strijbosch liet Anouk zien wat ze kan. Een mooie en eenvoudige overwinning met 3-0 (11,6 en 4).

Tegen Fenne de Bie pakte ze ook knap de winst in 4 games. De nummer 2 in haar klasse was daarna een maatje te groot. Puck van der Sluijs won met 3-0.

Tegen de nummer 2 geplaatst in de poule, Roos den Balvert kwam Anouk goed terug in de partij. Den Balvert won de eerste 2 games waarna Anouk het initiatief nam Met een mooi 11-3 winst in de 3e game pakte ze ook knap de 4e game. De vijfde beslissende game ging gelijk op waarbij Anouk cool bleef tot het eind een dit bezegelde met een knappe overwinning. Goed gedaan Anouk!

Daarna was de koek op. Tegen Sendra Foppen had Anouk haar kruid verschoten, 3-0.
Een mooi resultaat, 3 overwinningen. Dit resulteerde in een 5e plaats.

TOM
Tom van Oers, uitkomend bij de jongens onder 15, speelde een 6-kamp. Als  nummer 4 geplaatst ook alle kans op een overwinning. Helaas kwam het er niet van. Tom ging goed van start tegen Sem Hueber van Taverbo. Het werd een mooie gelijke opgaande partij. Hij won knap de 4e game met 11-9. In de vijfde game bleven de spelers goed bij elkaar. Helaas trok zijn tegenstander een sprintje en pakte met 11-8 de winst.

Tegen Olav da Concecao Cruz had er wel meer ingezeten. De nummer 5 geplaatst van de poule won nipt alle 3 de games. Later bleek dat hij maar 1 game had verloren in de hele meerkamp en eindigde als 1e zijn deze poule. De derde partij tegen van de Haven kon Tom geen vuist maken, verlies met 3-0.

Tegen Noah Nijssen van Middelburg had er meer ingezeten. Tom won de eerste game, Nijssen de 2e. De derde en vierde games waren spannend. Helaas gingen beide games nipt naar de Middelburger. Jammer.

 In zijn laatste partij tegen de nummer 1 geplaatst van de meerkamp, Jasper Klomp, speelde Tom slim en mooie rally’s. Helaas niet voldoende voor winst, maar een positieve afsluiting.

Het blijkt dan maar weer, dat als je in de competitie redelijk eenvoudig je wedstrijden wint, dit niet de garantie geeft bij wedstrijden op een wat hoger niveau. Zowel mentaal als technisch een mooie uitdaging. Tom gaat deze uitdagingen aan, wat hem weer sterker maakt voor de volgende wedstrijden.

THIMO

Broer Thimo, speelden bij de jongens onder 13, speelde zij eerste echte grote toernooi. Een enorme sporthal, een grote zaal met 52 tafels en heel veel spelers is een situatie die wel even indruk maakt. Thimo pakte dit goed op. In zijn eerste partij speelde hij tegen Igor Djapic van Flash uit Eindhoven. Zijn tegenstander was een maatje te groot, verlies met 3-0. Tegen Jaylen van der Meer bood Thimo goed tegenstand. Zijn tegenstander moest echt moeite doen om de rally’s te winnen. Helaas werd de goede tegenstand niet beloond met game winst.

Tegen de nummer 2 geplaatst in de klasse JO13 was het lastig spelen voor Thimo. Rutam Panse van Belcrum uit Breda pakte elke bal aan. Op de goed geplaatste ballen had Thimo geen antwoord.

Tegen Sem Boogers speelde Thimo een goede partij. Hij win knap de 2e game. Helaas kon hij dit niet doorzetten in de 3e en 4e. In zijn laatste partij tegen Adam Hristov snoepte hij ook de 2e game af. Door de vastheid van zijn tegenstand was het lastig voor Thimo om een punt te scoren. Met mooie rally’s was het, ondanks verlies, een positieve afsluiting.

Ondanks dat er geen vervolg was voor de drie Hotakkers in het toernooi een mooie ervaring voor Anouk, Thimo en Tom. Goed gedaan, op naar het volgende toernooi!

verslag: Adriënne Suijkerbuijk