De 7e speelronde in de competitie ZuidWest is afgelopen weekend gespeeld. Alle Hotak’68 speelden in eigen huis. In MFC Kloosterhof speelde op vrijdagavond 4 teams. Op zaterdagmiddag verschenen 3 Hotak-teams achter de tafel.

SENIOREN

Het 1e seniorenteam speelde tegen het eerste team van Middelburg. De Hotakkers zijn veilig in de Hoofdklasse. Via een 3-1, 5-2 stand werd er met 6-4 gewonnen. Roald Vos bleef knap ongeslagen, Gert Gosselink tekende voor 2 overwinningen.

Het tweede team speelde tegen the Back Hands 2.  Huub Hoofs en Dennis Overbeeke wisten beiden 1 overwinning te behalen. Laura van Oevelen verscheen na lange tijd weer achter de tafel. Ze kwam niet tot winst. Hotak’68 2 staat nu 5e en zal de komende weken punten moeten pakken voor behoud.

Een mooie 7-3 overwinning behaalde het 3e team. Tafeltennisbuur het Markiezaat 7 was de tegenstander. Youri Aarden, Martijn Withagen en Roland van den Heuvel tekenen ieder voor 2 overwinningen. Dubbelwinst zorgde voor het 7e punt.

De spelers van senioren 4 verkochten hun huid duur. Tegen Breda 2 wonnen Kees Overbeeke en Cees de Leeuw 2 partijen. De jonge Anouk Steenbak bood goed tegenstand maar kwam helaas niet tot winst. Eindresultaat 4-6.

Hotak’68 5 ontving TCS uit Steenbergen. Net als bij de uitwedstrijd werd het een mooie collectief resultaat. Mark Alberti (foto), Alfons Govers en Kees Adriaanse zorgen ieder voor 2 winstpartijen. Winst in de dubbel zorgde voor 7-3 winst. De komende weken moet het team punten pakken om rechtstreeks behoud veilig te stellen.

Het 6e team speelde tegen het 3e team van Kapelle 3. Tot aan de dubbel ging het gelijk op. Na de dubbel werd liep Hotak’68 6 uit naar 4-2. Helaas werd de reeks niet voorgezet en deelden de teams de punten, 5-5. Bas Rongen en Ralph Tanke tekenden voor 2 partijen, Claudia van der Poel voegde 1 overwinning tot. Het team staat op een knappe 3e plaats.

JEUGD

Jeugd 1 speelde tegen Belcrum uit Breda. Na uit verloren te hebben met 6-4 was het de spelers alles aangelegen om het thuis beter te doen. Onder aanvoering van kopman Tom van Oers volgenden broer Thimo en Tijmen Janvier in zijn spoor. Tom bleef ongeslagen, Thimo en Tijmen wonnen 1 partij. De dubbel (Tom en Tijmen) zorgde voor een mooie 6-4 overwinning. Het team staat op een knappe 2e plaats. Volgende week wacht het treffen tegen de koploper.

tekst: Adrienne Suijkerbuijk