Met veel zelfvertrouwen vertrok het 1e jeugdteam van Hotak naar noorderbuur Bergen op Zoom om daar de topper tegen Het Markiezaat 1 te spelen. Het leverde veel spannende wedstrijden op, waarbij de Bergenaren net aan het langste eind trokken, 6-4.

Tom van Oers was betrokken bij al de 4 punten, hij won al zijn enkelspelen en ook het dubbel samen met Finn D’Hondt. Thimo van Oers zat ook heel dicht bij een overwinning, 2 wedstrijden verloor hij maar net met 5 sets. Jammer voor Thimo, maar hoopgevend voor de toekomst. Iris Wilms weerde zich ook meer dan kranig. Ze snoepte her en der wat games af en liet zien dat er nog heel veel rek in haar spel zit. Na deze wedstrijd is de voorsprong van koploper Het Markiezaat iets groter geworden, te weten 7 punten.

In den Bosch speelde Hotak 1 de topper tegen Never Despair 3 om de koppositie in de Hoofdklasse A. Het werd een pijnlijke nederlaag voor de Hoogerheidenaren, 10-0. De uitslag was weliswaar geflatteerd wetende dat 4 wedstrijden werden verloren in 5 sets. De titelaspiraties kunnen voorlopig weer in de ijskast.

Hotak 2 moest aantreden tegen het 1e team van STV uit Sas van Gent. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op, maar de Zeeuwen bleken net een fractie beter, 6-4 verlies. Door de 4 behaalde punten staan de Hotakkers nog steviger in de middenmoot in de 2e Klasse A. Peter van Oevelen was goed voor 2 punten. Patrick van Loon en Dennis Overbeeke wonnen ieder 1 enkelspel.

In de 3e Klasse B verloor het 3e met 7-3 van de Pinpongers 1 uit de Wouwse Plantage. Ook het 3e heeft zich door dit resultaat genesteld in de middenmoot. Linley Steenbak won 2 enkelspelen, Martijn Withagen 1.

Voor Hotak 4 stond er een pittige tegenstander op het programma, namelijk koploper Belcrum 10 uit Breda. Belcrum 10 liet er geen gras over groeien en liet het 4e kansloos met een 9-1 nederlaag. Het was Cees de Leeuw die gelukkig de 0 van het bord veegde.

Het 6e team van Hotak kon terugkijken op een prima wedstrijd tegen de Pinpongers 3, 4-6 overwinning.

De in uitstekend vorm verkerende Ralph Tanke en Roland van den Bogart wonnen 2 maal. Claudia van der Poel was goed voor 1 overwinning en samen met Roland kon er ook nog in het dubbel een punt worden bijgeschreven.      

Verslag Bas Rongen