13-02-2023

Ook met 2 man is het mogelijk om een mooi resultaat neer te zetten. Peter van Oevelen en Patrick van Loon van Hotak 2 lieten het zien. In de 2e Klasse A stond er voor de Hotakkers een wedstrijd op het programma tegen SAR’72 1 uit Kloosterzande. In de 1e wedstrijd werd de toon gelijk gezet door Peter van Oevelen, met een 5-setter trok hij de wedstrijd naar zich toe. Vervolgens was het Patrick van Loon die met winst in een 4-setter de stand op een 0-2 voorsprong zette. Samen wonnen ze ook nog het dubbel waarna het geloof in een kleine overwinning stijgende was. Peter van Oevelen won zijn andere 2 enkelspelen ook. In de laatste partij was het Patrick die nipt in 5 sets verloor en dus was een remise een feit, 5-5.

Hotak’68 1 deed goede zaken door concurrent Belcrum 2 uit Breda met 3-7 te kloppen. Een knappe prestatie met als beloning voorlopig een 2e plaats in de Hoofdklasse A. Roald Vos, Gert Gosselink en Edwin Kommers wonnen ieder 2 enkelspelen. Ook het dubbel ( Gert en Edwin ) werd nog gewonnen.

In de 3e Klasse A kreeg het 3e een ferme tik te verwerken, 9-1 nederlaag tegen TTC Middelburg 4. Door deze nederlaag staan de Hoogerheidenaren op de laatste plaats. Youri Aarden won 1 maal.

Het 4e kreeg ook een draai om de oren. In Terheijden was TIOS een maatje te grroot, 9-1 nederlaag. Ondanks deze nederlaag blijven ze op de 2e plaats staan in de 5e Klasse B. Kees Oveerbeeke wist gelukkig de 0 van het telbord te vegen.

In een gelijk opgaande wedstrijd in Roosendaal tussen ODT 6 en Hotak 5 trok het 5e net aan het kortste eind, 6-4 nederlaag. Kees Adriaanse was goed voor 3 overwinningen in het enkelspel en samen met maat Toon van Loon werd het dubbel in 4 sets gewonnen.

Met maar liefst 4 5-setters en 6 4-setters was het een ware thriller wat TT Goes 3 en Hotak 6 het publiek voorschotelden.  Anouk Steenbak lukte het net niet om er een 5-5 uit te slepen. In de 5e set van de laatste wedstrijd verloor ze iets wat onfortuinlijk met 11-9 . Anouk Steenbak, Claudia van der Poel en Ralph Tanke wonnen ieder 1 maal. Gedecideerd wonnen Ralph en Anouk samen ook nog het dubbel.  

Jeugd

Smash’71 2 was de tegenstander voor Jeugd 1. Ze moesten het helaas doen met een kleine nederlaag van 4-6. Ondanks het verlies staan ze nog stevig op de 2e plaats in de 4e Klasse A met 6 punten achterstand op Belcrum 7 uit Breda. Tom van Oers won 3 maal en ook Tijmen Janvier pikte nog een overwinning mee.

tekst Bas Rongen