Tom van Oers heeft zich afgelopen zondag 30 oktober geplaatst voor de landelijke ronde van de Nationale Meerkampen.

De eerste voorronde, welke gepland was op zondag 2 oktober, ging niet door gezien het aantal inschrijvingen. Afgelopen zondag werd de finale gespeeld bij Tios’51 in Tilburg.

Tom,spelend bij de Jongens O13, was ingedeeld in een 7-kamp, echter waren er maar 5 spelers aanwezig. De beste 4 spelers plaatsen zich voor de landelijke ronde.


Tom opende de meerkamp met een wedstrijd tegen Robert Claasen van Belcrum in Breda. Tom ging gelijk voortvarend van start. De gelijk opgaande 1E game wist hij knap te winnen. Daarna speelde hij solide verder en won ook game 2 en 3. Knap gedaan, een belangrijke overwinning. Daarna speelde hij tegen Kylian Minnaar van Middelburg. In deze partij wist Tom niet goed raad met de snellere ballen van zijn tegenstander. De eerste game ging dan ook kansloos verloren. Na een paar aanwijzingen bood hij iets meer tegenstand. Echter niet voldoende voor game winst.

Jamie Laurent van Never Despair uit Den Bosch was uiteindelijk ook te sterk in de 3e partij van de dag, echter gezien de tegenstand die Tom bood, had hij het wel verdiend om een game te winnen. Al met al een goede wedstrijd.


Zijn vierde partij van de dag speelde hij tegen Gijs Luijbregts van Irene. Tegen de latere winnaar Tom kwam niet in de buurt van winst maar bood wel goed tegenstand. Door Tom zijn goede backspin- en topspinballen deed hij goed mee in de games. De winst ging wel met 3-0 naar Gijs.

Tom sloot de wedstrijd af met tellen van de partij tussen Laurent en zijn concurrent Claasen van Belcrum. Laurent won de partij met 3-0.

Door dit resultaat eindigde Tom knap op de 4e plaats en stelde hiermee zijn plaats veilig in de kwart finale van de NJM.

Deze ronde wordt gespeeld op zondag 4 december a.s. in Almere.
Gefeliciteerd Tom, heel goed gedaan! Op naar 4 december. Veel succes.