Afgelopen zaterdag namen Tom van Oers en Thimo van Ingen deel aan het jeugdranglijsttoernooi in Tilburg. In sportcentrum T-Kwadraat werd het grootste jeugdtoernooi van Nederland gespeeld.

Op zaterdag speelden de C-spelers, de categorie O23 en de beginners. Bij de beginners hadden Tom en Thimo in geschreven. Voor de eerste keer op een “groot” en “echt” NTTB-toernooi is indrukwekkend. Alleen al het feit dat je 52 tafels in een sporthal ziet waarom ook allemaal gespeeld wordt.

De beide jongens gingen van start in een 4-kamp. Tom won knap zijn 3 partijen. Thimo won er 1. Tom plaatste zich voor de meerkamp met winnaars. Thimo speelde verder in de meerkamp met de nummers 3. Tom kwam terecht in een 3-kamp. In deze meerkamp pakte hij een voorsprong in zijn eerste wedstrijd maar gaf deze weer uit handen. In zijn 2e partij maakt hij een 2-0 achterstand goed en kwam gelijk. Echter was zijn tegenstander nipt sterker in de beslissende vijfde game. Thimo was heel goed op dreef. Hij bleef maar winnen in zijn 4-kamp. Uiteindelijk won hij alle 3 zijn wedstrijden en plaatste zich hiermee voor de finale van klasse 3.

In de finale was Thimo heel gedreven en speelde technisch goed. Hij won dan ook eenvoudig van Brent Overbeek van TTV Nieuwegein met 3-0. Helaas was er alleen een beker voor de winnaar in klasse 1, maar deze zege heb je toch maar mooi behaald. Knap gedaan Thimo.