De tafeltennisvakantie is voorbij. De schoenen en tafeltennisbatjes komen weer uit de tas.
In de week van 29 augustus zijn de trainingen weer begonnen. Op maandagavond, dinsdagmiddag en avond en donderdagavond wordt er getraind in MFC Kloosterhof. Verschillende trainers verzorgen de trainingen voor de jeugd, senioren en para-spelers. Hotak’68 is op veel fronten actief. De jeugd en senioren nemen deel aan de competitie en toernooien.

Nederlands Kampioenschap Senioren

Zaterdag 10 september namen namens Hotak’68 5 spelers deel aan het Nederlands Kampioenschap in de Margriethal in Schiedam. De spelers hadden zich ingeschreven voor zowel enkel als dubbel.

Helaas wisten Edwin Kommers, Sybren Maas, Roland van den Heuvel en Youri Aarden zich na de poule met meerdere wedstrijden niet te plaatsen voor de vervolgronde. De dubbel werd ook gespeeld in een poule. Er werd wel één partij gewonnen, helaas niet voldoende voor het vervolg.

Roald Vos uitkomend bij de D-spelers wist zich na een 2e plaats in de poule te plaatsen voor het vervolg. In de vervolgronde wist hij knap te winnen van zijn dubbelpartner Boy van Zundert (3-2). Ook de volgende ronde wist hij in winst om te zetten. Na een mooie 3-1 winst moest hij bij de laatste 16 zijn meerdere herkennen in zijn tegenstander. In de dubbel haalde Roald met dubbelpartner Boy van Zundert van Belcrum uit Breda de halve finale.

Zondag was het de beurt aan de B, C en F spelers. Namens Hotak’68 namen Sophie Dijkers (B), Gert Gosselink (C) en Martijn Withagen (F) deel.

Gert en Sophie wisten de poule niet door te komen. Martijn werd knap 2e en plaatste zich voor de vervolgronde. Helaas moest hij in deze partij zijn tegenstander feliciteren. In de dubbel wisten de Hotakkers zich niet te plaatsen voor het vervolg van het toernooi.

Een mooi tafeltennisweekend met wisselende resultaten, echter wel een goede voorbereiding voor de competitie die komend weekend van start gaat.

Competitie

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 september gaat de najaarscompetitie van start. Hotak’68 heeft ingeschreven met 7 teams. Senioren 1 komt uit in de landelijke Hoofdklasse. Edwin Kommers maakt zijn debuut in het 1e team. Samen met Gert Gosselink, Johan ’t Hooft en Roald Vos spelen de heren hun wedstrijden tegen teams uit geheel Noord Brabant.

Team 2 tot en met 6 spelen in de afdeling ZuidWest. Tegen verschillende teams uit de regio wordt er gestreden in diverse klassen.

De spelers uit Jeugd 1 gaan hun tweede competitie spelen. Na hun debuut in het voorjaar, met als doel veel leren en ervaring op doen, gaan ze van start in de 4e klasse van de afdeling Zuid-West. Finn d’Hondt, Thimo van Ingen, Tijmen Janvier, Thomas Burgers en Tom van Oers spelen in roulerende samenstelling. Iedereen veel succes!