Ook TTCV Van Herwaarden uit Veghel moest eraan geloven. Met een ruime 8-2 overwinning werden de mannen uit Oost-Brabant vrij makkelijk aan de kant gezet door Hotak 1.  Door deze overwinning staat het 1e team van Hotak op plaats 1 in de Hoofdklasse A. Volgende week wacht er in Etten Leur een tegenstander van een ander kaliber, mede titelkanditaat Tanaka 1. Gert Gosseling won 3 maal. Edwin Kommers en Roald Vos lieten zich ook van hun beste kant zien door ieder 2 zeges op te eisen. Ook het dubbel (Gert Gosseling en Edwin Kommers) werd een prooi voor het 1e.

Hotak’68 2 had een overwinning nodig om in het spoor te blijven van de andere ploegen in de 2e Klasse B. Het Markiezaat 3 bleek iets meer in hun mars te hebben dan de Hotakkers, 2-8 nederlaag. Hierdoor staat het 2e stijf onderaan met 9 punten achterstand op nummer voorlaatst in de poule, Smash 1. Sybren Maas ontdeed zich van de malaise door 2 enkelspelen te winnen.

In de 2e Klasse A moest team 3 het ook opnemen tegen het Markiezaat uit Bergen op Zoom, in dit geval Het Markiezaat 4 . Het begin was stroef te noemen met een achterstand van 0-2, maar hierna krabbelden ze knap overeind wat uiteindelijk resulteerde in een mooie 7-3 overwinning. Peter van Oevelen liet zijn klasse zien door 3 enkelspelen en ook het dubbel samen met Dennis Overbeeke te winnen . De overige 3 punten kwamen op naam van Dennis Overbeeke (2) en Patrick van Loon.

Het 4e team walste over tegenstander The Back Hands 5 heen, 10-0. Het team uit Sint Willebrord had niets in te brengen tegen het ontketende trio Kees Overbeeke, Linley Steenbak en Cees de Leeuw. Door deze walk-over staan de Hoogerheidenaren weer keurig in de middenmoot in de 4e Klasse B met zicht op meer.

In deze zeer gelijk opgaande wedstrijd (in de 5e Klasse C) met veel 5-setters werden de punten tussen Hotak 5 en Vice Versa’51 3 uit Oudenbosch terecht verdeeld, 5-5 uitslag. Alfons Govers liet zien over stalen zenuwen te beschikken ; 2 overwinningen in 5 sets en 1 in 4 sets. Samen met zijn maat Toon van Loon werd ook het dubbel gewonnen  (en ja, deze ook in 5 sets). Toon van Loon won verder ook nog 1 enkelspel waardoor de 5-5 een feit was.

Voor Hotak’68 6 werd het weer tijd om een wedstrijd te winnen in de 7e Klasse B na 2 ruime nederlagen . Tegen Vice Versa’51 5 moest het dan gebeuren. Na een ijzersterk begin met een 4-0 voorsprong kwam er toch een beetje de klad in. Gelukkig konden de Hoogerheidenaren de wedstrijd toch nog naar zich toe trekken, 6-4 overwinning. Joey Belloni en Bas Rongen wonnen 2 enkelspelen, Ralph Tanke 1 . Ralph en Joey wonnen samen ook nog het dubbel.

Jeugd

In de 4e Klasse A kreeg het 1e jeugdteam koploper TT Goes 1 op bezoek. Helaas was het team uit Goes niet compleet .Doordat de Zeeuwen maar met 2-en waren kregen de Hoogerheidenaren 3 bonuspunten. Ondanks die 3 bonuspunten bleef de wedstrijd tot de laatste partij spannend. Voordat de laatste partij moest beginnen was de tussenstand 4-5 in het voordeel van TT Goes 1. Het dubbel was tussendoor knap gewonnen door Thimo van Ingen en Tom van Oers. Thimo van Ingen speelde de laatste partij en na een achterstand van 2-1 draaide hij de wedstrijd knap om en won met 3-2. Eindstand derhalve was 5-5 waardoor ze in het spoor blijven van koploper Goes met een achterstand  van 4 punten.

Door Bas Rongen