In de Landelijke Hoofdklasse Zuid boekte Hotak 1 een prima 3-7 overwinning op Die Meede 1 uit Made. Door deze overwinning staan ze voorlopig op de 1e plaats. Roald Vos, Edwin Kommers en Gert Gosselink wonnen ieder 2 maal. Het duo Gert/Roald won verder nog op overtuigende wijze het dubbel.

Voor het 2e team wordt het een zware dobber om zich dit jaar te handhaven in de 2e Klasse. Ondanks goed weerwerk van de Hotakkers was ook tegenstander Smash 1 de bovenliggende partij, 8-2 nederlaag. Martijn Withagen en Youri Aarden waren beide goed voor 1 zege in het enkelspel.

Net als voor Hotak 2 wordt het voor het 3e team deze competitie een zware klus om te ‘overleven ‘ in de 2e Klasse . Dit maal werden ze overklast met een 10-0 nederlaag tegen ODT 2 uit Roosendaal. Toch waren er zeker mogelijkheden om enkele wedstrijden te winnen wat toch een soort van ‘houvast ‘moet zijn voor de komende wedstrijden.

In de 4e Klasse B wachtte er een pittige tegenstander voor Hotak 4, titelfavoriet de Pin Pongers 1 uit de Wouwse Plantage. De Pin Pongers lieten er absoluut geen gras over groeien en haalden fors uit, 9-1 . Cees de Leeuw redde de eer voor de Hoogerheidenaren.

Het 5e team gooide al zijn remmen los tegen Het Markiezaat 7. De Bergenaren werden van het kastje naar de muur gestuurd wat resulteerde in een 0-10 overwinning. Door deze zege zijn ze met stip gestegen naar de 2e plaats in de 5e Klasse C. Alfons Govers, Kees Adriaanse en Ruud Segers waren verantwoordelijk voor deze monsterscore.

Voor Hotak’68 6 stond er een trip naar Sint Willebrord op het programma. The Back Hands 8 was de tegenstander en die bleken toch wel een maatje te groot, derhalve een 9-1 nederlaag. Roland van de Bogart zorgde nog voor een lichtpuntje door 1 wedstrijd te winnen.

In de 4e Klasse junioren behaalde de 1e jeugdploeg van Hotak een uitstekend resultaat door TTC Middelburg 4 met 4-6 te verslaan. Met heel veel 5-setters was het een spannende partij, een 4-3 achterstand werd omgezet in een 4-6 overwinning. Dat is klasse. Tom van Oers en Thimo van Ingen wonnen beide 2 enkelspelen en samen ook nog het dubbel. Finn D’Hondt was ook nog goed voor 1 punt door zijn laatste wedstrijd in een 5-setter te winnen.

Door Bas Rongen