Voor Hotak’68 4 en Hotak’68 6 stond er nog iets op het spel. Zij speelde op vrijdag 6 mei beslissingswedstrijden. Het 4e had voldoende aan een overwinning om te kunnen handhaven in de 4e klasse. Het 6e moest met 9-1 winnen om te kunnen promoveren naar de hogere klasse.

Tegen Kerkwerve 1 moest het gebeuren voor team 4. Het werd een spannende wedstrijd. Zo spannend dat het op de laatste partij aankwam. Patrick van Loon bezorgde in die belangrijke wedstrijd de Hotakkers het o zo belangrijke 6e punt. Zijn 2 andere enkelspelen wist hij ook te winnen. Tevens werd het dubbel met compagnon Kees Overbeeke ook in winst omgezet. Kees Overbeeke en Cees de Leeuw zette de teller vervolgens op 6 door beide nog 1 enkelspel te winnen. Het 4e is er in geslaagd om zich te handhaven in de 4e klasse.

De hoop van Hotak’6 werd snel de kop ingedrukt door Westerzicht uit Vlissingen. Na 3 wedstrijden was het 1-2 voor Westerzicht 3 en de promotiekansen voor de Hoogerheidenaren waren helaas verkeken. Kampioen Westerzicht had duidelijk de overhand en dat resulteerde dan ook in een 2-8 nederlaag voor Hotak’68 6. Ralph Tanke en Bas Rongen wonnen ieder 1 partij.

Door Bas Rongen