Na een degelijke 7-3 overwinning op ODT 5 uit Roosendaal is het 3e kampioen geworden in de 3e Klasse A. Achtervolger Arnemuiden 3 won weliswaar met maar liefst 10-0 maar dat reikte niet om de Hotakkers nog te bedreigen. Roland van den Heuvel won 3 maal. De overige 4 punten kwamen op naam van Martijn Withagen (2), Michel de Vries en het dubbel Roland van den Heuvel/Martijn de Vries.

In de Hoofdklasse A speelde Hotak’68 1 met een 5-5 gelijkspel tegen Unicum 1 uit Geldrop en eindigde daarmee als 3e in de competitie. Gert Gosselink en Johan ’t Hooft wonnen beide 2 enkelspelen. Het 5e punt werd verzilverd door Peter van Oevelen.

Voor Hotak’68 2 is het nog even bibberen. Met een voorsprong van 8 punten op nummer 2 Yerseke 1 zitten ze voorlopig nog even in de wachtkamer wat betreft het kampioenschap in de 2e Klasse A. Yerseke 1 heeft namelijk nog 1 wedstrijd tegoed, die volgende week wordt gespeeld. Maar goed Hotak’68 2 deed wat het moest doen. Ze verpulverden tegenstander Kapelle 1 met 10-0. Het trio Edwin Kommers, Dennis Overbeeke en Sophie Dijkers tekenden voor deze monsterzege.

Hotak’68 4 behaalde een belangrijke 7-3 overwinning tegen Westerzicht 1 in gevecht om degradatie. Met een kleine zege volgende week hebben ze genoeg om ook volgend jaar weer in de 4e Klasse te mogen spelen. Linley Steenbak was zeer goed op dreef, hij won al zijn 3 enkelspelen. Kees Overbeeke (2), Patrick van Loon en het dubbel waren goed voor de resterende punten.

Het 5e deed hele goede zaken door Breda 2 met 7-3 te kloppen en is daardoor nagenoeg zeker ook volgend jaar weer in de 5e Klasse is te bewonderen. Ruud Segers toonde ook nu weer zijn klasse door 3 overwinningen voor zijn rekening te nemen. De overige 4 punten werden binnengesleept door Kees Adriaanse (2), Toon van Loon en het duo Kees Adriaanse/Ruud Segers.

Ondanks een kleine 6-4 overwinning op Markiezaat 8 uit Bergen op Zoom is de hoop op promotie naar de 6e Klasse nagenoeg vervlogen. Alleen met een overwinning volgende week van minimaal 9-1  tegen koploper Westerzicht 3 uit Vlissingen is het nog mogelijk. De eerste 3 punten werden cadeau gedaan door de Bergenaren (ze waren maar met 2). Roland van den Bogart, Ralph Tanke en het dubbel zorgden voor de overige 3 punten.

Jeugd

In de laatste wedstrijd van het 2e jeugdteam in de 4e Klasse was TCO’78 2 uit Ossendrecht de tegenstander. De Ossendrechtenaren waren vooralsnog een maatje te groot, 0-10 nederlaag. In enkele wedstrijden werd er echt goed tegenstand geboden tegen TCO’78 2 en zat er wellicht nog her en der gamewinst in.