Na een 3-7 overwinning tegen Het Markiezaat 2 uit Bergen op Zoom is het kampioenschap voor Hotak’68 2 in de 2e Klasse binnen handbereik. Naaste belager Yerseke 1 volgt op 14 punten waarbij wel moet worden vermeld dat ze nog 2 wedstrijden moeten inhalen. Edwin Kommers wist wederom al zijn 3 enkelspelen winnend af te sluiten. Ook het dubbel samen met Dennis Overbeeke werd gewonnen. De 3 overige punten kwamen op naam van Stefanie van den Heuvel van Genegen (2) en Dennis Overbeeke. Een 0-10 was zeker mogelijk geweest aangezien de 3 verloren partijen allemaal pas in de 5e set werden beslist.

In de Hoofdklasse A boekte het 1e een degelijke 2-8 overwinning op SV Red Star’58 2. In de laatste wedstrijd moet Hotak 68 1 het opnemen tegen de gedoodverfde titelfavoriet Unicum 1 uit Geldrop. Bij een goed resultaat is er nog kans om als 2e te eindigen en zo nog een beslissingswedstrijd te forceren om een plekje in de 3e divisie. SV Red Star’58 2 kwam maar met 2 man opdraven dus de eerste 3 punten waren snel binnen. Bob van Geffen (2), het dubbel, Roald Vos en Johan ’t Hooft completeerden de 8 punten.

In de 3e Klasse A is Hotak’68 3 goed op weg om ook kampioen te worden. Ondanks de 6-4 nederlaag tegen Het Markiezaat 3 blijft de voorsprong nog vrij riant op nummer 2 in de poule . Voor de Hoogerheidenaren werden de punten binnengehaald door Martijn Withagen (2), Michel de Vries en Youri Aarden.

Het 5e behaalde een belangrijke overwinning tegen Het Markiezaat 6 , 4-6 zege . Door deze overwinning zijn de Hotakkers weer wat verder weggelopen van de degradatieplaatsen in de 5e Klasse C. Ruud Segers was weer goed voor 3 overwinningen in het enkelspel en ook het dubbel met Toon van Loon was een prooi voor Ruud Segers. Toon van Loon en Mark Alberti wonnen beide 1 maal een enkelspel.

In de kampioenspoule in de 7e Klasse A leed het 6e een ruime 2-8 nederlaag tegen Witac’89 3. Ralph Tanke won zijn 1e wedstrijd nog wel op puike wijze maar hierna was het verzet van het 6e vrij snel gebroken. Enkel Roland van den Bogard wist tussendoor nog een overwinning binnen te harken. De promotiekansen zijn hierdoor nagenoeg verkeken, maar waar hoop is…

Jeugd

Ondanks af en toe goed spel van het jeugdteam van Hotak’68 2 moesten ze het toch duidelijk afleggen tegen het 2e jeugdteam van TCO. Helaas zat er dit keer geen puntwinst in. Toch zijn er zeker wel vorderingen te zien. Wellicht dat het volgend jaar zijn vruchten gaat afwerpen als de spelers weer wat meer wedstrijdervaring hebben.

Door Bas Rongen