In de 3e Klasse A gaat het er steeds beter uit zien voor Hotak’68 3. Door een ruime 8-2 overwinning op Smash’76 3 uit Sint Annaland zijn ze op de ranglijst weer 1 punt uitgelopen op nummer 2, Arnemuiden 3. De voorsprong bedraagt nu 12 punten waarbij wel moet worden vermeld dat de Zeeuwen nog 1 wedstrijd moeten inhalen . Invaller Patrick van Loon etaleerde wederom zijn klasse door al zijn 3 enkelspelen te winnen. Roland van den Heuvel en Youri Aarden hadden ook een groot aandeel door beide 2 enkelspelen en samen ook nog het dubbel te winnen.

Na de nederlaag van vorige week herpakte het 1e team zich weer door Never Despair 2 uit den Bosch met 6-4 te verslaan. Roald Vos en Peter van Oevelen tekenden beide voor 2 overwinningen. Verder won Johan ’t Hooft nog 1 enkelspel en werd het dubbel ook nog winnend afgesloten.

Hotak’68 2 behaalde een hele knappe overwinning door titelconcurrent Yerseke 1 met 7-3 te verslaan. Door deze overwinning gaan de Hotakkers aan de leiding in de 2e Klasse A , gevolgd door Yerseke 1 op 4 punten. Dennis Overbeeke, Edwin Kommers en Sophie Dijkers wonnen ieder 2 maal. En om de overwinning extra glans te geven won het duo Edwin/Dennis tussendoor ook nog het dubbelspel.

Om de degradatie te ontlopen had Hotak’68 4 de punten hard nodig. Mede degradatieconcurrent Smash’76 4 uit Sint Annaland kwam op bezoek. Ondanks goede tegenstand van de Hoogerheidenaren gingen ze toch kopje onder, 3-7 nederlaag. Hierdoor bezet het 4e nu de laatste plaats in de 4e Klasse A met 3 punten achterstand op Kerkwerve 1. Kees Overbeeke won 2 maal en ook Cees de Leeuw wist weer een overwinning mee te pakken.

In de 5e Klasse C kreeg Hotak’68 5 de koploper op bezoek, TIOS Terheijden 2. Met een kleine 4-6 nederlaag konden ze terugkijken op een prima resultaat. Kees Adriaanse wist weer 2 partijen te winnen. Mark Alberti en Theo den Ouden konden beide ook nog 1 punt afsnoepen van de lijstaanvoerder.

Als trotse koploper in de 7e Klasse A kreeg Hotak’68 6 bezoek uit Oudenbosch, Vice Versa ’51 5. Helaas waren ze wel met maar 2 spelers, maar hierdoor kreeg het 6e wel gelijk 3 punten cadeau ! Ondanks dat ze maar met 2 spelers waren was het een hele kluif om deze tegenstander het nakijken te geven. Roland van den Bogart en Jantine Burgers-Schoonen wonnen beide 1 enkelspel waardoor er tenslotte een eindstand van 5-5 op het bord kwam. Ondanks het gelijkspel staan ze nog steeds aan kop.

Jeugd

Het jeugdteam van Hotak’68 kreeg het 1e jeugdteam van TT Goes op bezoek. Helaas kwam het team uit Goes maar met 2 spelers opdraven. Dus de eerste 3 punten waren al binnen. Tom van Oers wint dit seizoen al regelmatig  en ook nu wist hij weer een partij te winnen. Thimo van Ingen rook ook aan een overwinning maar in de 5e set verloor hij nipt met 10-12, jammer! Zodoende stond er aan het einde van de wedstrijd een kleine 4-6 nederlaag op het bord.

Paratafeltennis

Op zondag  24 april vindt er voor de 1e keer een recreatief paratafeltennistoernooi (tafeltennissen voor mindervaliden) plaats in MFC Kloosterhof van 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Heb je interesse om eventueel deel te nemen aan ons toernooi (laagdrempelig)  neem dan contact op met Bas Rongen (cindybas2@gmail.com).

Door Bas Rongen