Hotak’68 1 moest het opnemen tegen titelconcurrent Tanaka 1 uit Etten Leur. De ploegen ontliepen elkaar zeer weinig. Toch kwam Tanaka als winnaar uit de bus. De ploeg uit Etten Leur wist met de kleinst mogelijke overwinning de Hotakkers te kloppen, 4-6. Hierdoor is Tanaka de Hoogerheidenaren gepasseerd op de ranglijst en staan ze nu aan kop in de Hoofdklasse A. Bob van Geffen en Roald Vos waren beide goed voor 2 zeges.

Het 2e team van Hotak speelde een heel ongelukkige wedstrijd in de 2e Klasse A , 2-8 nederlaag. TTC Middelburg 3 kwam op bezoek en direct bij de 1e partij wisten de Middelburgers middels een 5-setter de eerste zege binnen te harken. In het verloop van de partij werden er nog eens 4 5-setters gespeeld die allemaal naar de Middelburgers gingen. Stefanie van den Heuvel van Genegen wist tussendoor gelukkig toch nog 2 enkelspelen winnend af te sluiten.

Hotak’68’3 liet geen spaan heel van TCS 1 uit Steenbergen, 9-1 overwinning. Met deze ruime overwinning is de koppositie in de 3e Klasse A extra verstevigd. Linley Steenbak en Youri Aarden waren beide goed voor 3 overwinningen. Michel de Vries (2) en het dubbel Linley/Youri tekenden voor de overige 3 punten.

Voor Hotak’68 5 stond er een belangrijke wedstrijd op het programma in de 5e Klasse C . Die Meede 4 uit Made moest worden geklopt om zo ver mogelijk van de degradatieplaatsen te geraken. En dit gebeurde dan ook, het werd een krappe maar belangrijke 6-4 overwinning. Ruud Segers won 3 maal. Samen met Toon van Loon won Ruud ook nog het dubbel. De overige 2 punten kwamen op conto van Mark Alberti en Toon van Loon.

In de 7e Klasse A stond er een uitwedstrijd op het programma voor Hotak’68 6. In Bergen op Zoom wachtte Het Markiezaat 8 met de mes tussen de tanden de Hoogerheidenaren op. Het werd een zwaarbevochten 5-5 gelijkspel waardoor het 6e de 1e plaats in de poule nu moet delen met Westerzicht 3. Jantine Burgers-Schoonen won wederom 2 maal het enkelspel. De overige 3 punten werden binnengesleept door Claudia van der Poel, Ralph Tanke en het dubbel.

Jeugd

Het jeugdteam van Hotak’68 kreeg het 2e jeugdteam van TCO op bezoek. De Ossendrechtenaren klopten de Hotakkers met 3-7. Anouk Steenbak wist keurig haar 3 enkelspelen te winnen. Finn D’Hondt snoepte een game af van de meer ervaren spelers van TCO en dat is zeker vermeldingswaardig . Ook bij de 3e speler van Hotak’68 (Thomas Burgers) zie je dat er nog genoeg potentie inzit voor de komende wedstrijden!

Door Bas Rongen