Na het gelijkspel van vorige week revancheerde het 2e team zich op knappe wijze. Kapelle 1 werd met ruime cijfers geklopt, 2-8. Door deze overwinning gaan ze aan de leiding in de 2e Klasse A, met 7 punten voorsprong op nummer 2 Yerseke 1. Edwin Kommers en Sophie Dijkers behaalden de volle buit door beide 3 enkelspelen te winnen en gezamenlijk ook nog het dubbel. Het 8e punt kwam op naam van Sybren Maas.

In de Hoofdklasse A leed Hotak’68 1 een zware nederlaag tegen titelconcurrent Unicum 1 uit Geldrop. De uitslag was wellicht wat vertekend aangezien enkele partijen werden verloren na een 5-setter. Voor Hotak’68 haalden Roald Vos en Johan ’t Hooft de punten binnen.

Hotak’68’3 moest het in Roosendaal opnemen tegen ODT 5. Ondanks dat de Hoogerheidenaren maar met 2 man waren werd er toch nog met 4-6 gewonnen. Hierdoor blijven de vooruitzichten op promotie nog volop aanwezig aangezien de voorsprong op nummer 2 in de 3e Klasse A (Arnemuiden 3) 9 punten bedraagt. Roland van den Heuvel won 3 maal en Martijn Withagen 2 maal. Roland en Martijn wisten tussendoor ook nog het dubbel winnend af te sluiten.

In de 4e Klasse B stond  er een pittige wedstrijd op het programma voor het 4e. In Bergen op Zoom was de koploper Het Markiezaat 4 de tegenstander. Het werd een wedstrijd om snel te vergeten, 9-1 nederlaag. Kees Overbeeke veegde gelukkig de 0 van het bord door 1 maal te winnen.

Ook Hotak’68 5 moest dit maal een zware nederlaag incasseren, 9-1 nederlaag tegen Breda 2. Hierdoor staan ze nu laatste in de 5e Klasse C, wel met maar 1 punt achterstand op de voorlaatste Die Meede 4. Alfons Govers behaalde het punt voor de Hoogerheidenaren.

Jeugd

Afgelopen zaterdag werd er gespeeld tegen tafeltennisbuur het Markiezaat uit Bergen op Zoom. Ook vandaag speelden de jongens in de 3T opstelling. Tom van Oers, Tijmen Janvier en Thimo van Ingen. De eerste wedstrijd van het seizoen speelde het team, weliswaar in andere samenstelling, thuis tegen het Markiezaat. Toen werd er met 0-10 verloren. Vandaag de opdracht om dit waar mogelijk te verbeteren.

De verbetering zat er de eerste wedstrijden zeker niet daar er een 6-0 stand op het bord stond na 6 wedstrijden. Tom speelde daarna tegen Elin. De spelers waren zo goed als gelijkwaardig wat leuke games opleverde. Tom wist na verlies van de 1e game, 3 games op rij te winnen en zo het eerste punt op het bord te zetten.

Helaas kwamen Tijmen en Thimo er vandaag niet aan te pas. In de laatste wedstrijd van de dag speelde Tom tegen Lando. Ook die werd een spannende wedstrijd. De games werden om en om gewonnen. In de vijfde game pakte Tom een voorsprong, welke door Lando weer teniet werd gedaan. Bij een 10-10 stand speelde Tom het slimst en pakte de winst en tekende voor het 2e punt voor Hotak’68. Eindstand dus een 8-2 verlies. Twee goede overwinning van Tom, maar er had zeker meer ingezeten voor Tijmen en Thimo. Helaas ontbrak de scherpte en goed spel om kans te maken op een overwinning. Volgende week staat een thuiswedstrijd op het programma tegen een andere tafeltennisbuur. TCO’78 uit Ossendrecht.

Door Bas Rongen