In de 2e Klasse A moest Hotak’68 2 het opnemen tegen het 3e team van TTC Middelburg. In Middelburg werd het een zware dobber voor de Hoogerheidenaren. Toch werd er nog een knap gelijkspel, 5-5 uitgesleept door de laatste 2 wedstrijden te winnen. Dennis Overbeeke was zeer goed op dreef en won dan ook 3 wedstrijden. Sophie Dijkers en Sybren Maas wonnen beide 1 maal.

Ondanks de 5-5 in en tegen TCS 3 uit Steenbergenaren blijft Hotak’68 3 de trotse koploper van de 3e Klasse A met 7 punten voorsprong op nummer 2. Roland van den Heuvel en invaller Linley Steenbak wonnen 2 wedstrijden. Michel de Vries zorgde voor het 5e punt.

In de 4e Klasse B stond er een heuse derby op het programma. In Ossendrecht was het 1e team van TCO de gevreesde tegenstander. Ondanks her en der zeer goede tegenstand van de Hotakkers werd er toch een ruime nederlaag geleden, 8-2. Bas Suijkerbuijk won 1 maal en ook het dubbel werd met een 4-setter in het voor deel van Hotak’68 4 beslecht.

Na de overwinning van vorige week volgde er voor Hotak’68 5 weer een overwinning. Nu werd Die Meede 4 uit Made met 4-6 verslagen. Kees Adriaanse won 3 wedstrijden. De overige 3 punten werden mooi verdeeld over het dubbel, Toon van Loon en Mark Alberti.

Net al het 4e moest Hotak’68 6 het opnemen tegen naaste buur TCO ’78 3 uit Ossendrecht. Het werd een vrij eenvoudige 1-9 overwinning voor het 6e. Hierdoor staan ze ruim aan de leiding in de 7e Klasse A, met 6 punten voorsprong op nummer 2 Witac’89 3. Claudia van der Poel en Bas Rongen wonnen 3 maal. Jantine Burgers-Schoonen won haar eerste 2 wedstrijden in de competitie. Nu ze de smaak te pakken heeft gaan er zeker meer mooie zeges bijkomen. Samen met Claudia van der Poel won ze ook nog het dubbel, al met al een prima prestatie.

Jeugd

Net als voorgaande week speelden de ons jeugdteam tegen TT Goes 1. De teams hadden ieder een andere speler in de opstelling. Voor Hotak’68 speelde deze week Thimo van Ingen, Tom van Oers en Tijmen Janvier. De tegenstander had 2 oudere en betere spelers in de opstelling waardoor het niveauverschil met onze spelers groot was. Met als doelstelling dit seizoen om plezier te hebben, je best doen en veel leren is dat geen probleem. Als al aangegeven boden onze spelers tegenstand tegen de 2 sterkere spelers maar de winst ging eenvoudig naar Goes. in de wedstrijden tegen de 3e speler van Goes wisten de jongens goed tegenstand te bieden en een game af te snoepen.

Tom had een leuke wedstrijd tegen Tim Werri, de strijd ging gelijk op en Tom wist knap de overwinning binnen te halen met 12-14. Dit was dan ook het enigste puntje van de dag voor Hotak. De 3 jongens hebben goed hun best gedaan. Volgende week speelt het team in en tegen tafeltennisbuur Het Markiezaat uit Bergen op Zoom.

Door Bas Rongen