Na 3 ruime overwinningen stond er nu een pittig kaliber tegenstander tegenover Hotak’68 1. Tanaka 1 uit Etten Leur was de opponent. In een gelijk opgaande wedstrijd was Tanaka die de wedstrijd nipt won, 6-4. Bob van Geffen won 2 maal, Johan ’t Hooft won 1 maal. Roald Vos kwam niet tot winst maar haalde wel samen met ’t Hooft het dubbel punt binnen.

Ook het 2e team van Hotak’68 incasseerde de 1e nederlaag van dit seizoen. In Yerseke, tegen hun eerste team, liepen de Hoogerheidenaren een kleine nederlaag op. Er werd met 6-4 verloren. Edwin Kommers won 2 maal, Sophie Dijkers en Sybren Maas wonnen beide 1 partij.

In de 7e klasse boekte Hotak ’68 6 een knappe 3-7 overwinning op WITAC’89 3 uit Willemstad. Voor het 6e scoorde Roland van den Bogart wederom de volle 100%. Hij won 3 enkelpartijen en ook het dubbel met Ralph Tanke. De overige 3 punten kwamen op naam van Claudia van der Poel (2x) en Ralph Tanke (1x).

Jeugd

Afgelopen zaterdag werd de eerste van de 3 wedstrijden tegen TT Goes gespeeld. Het jeugdteam van Goes debuteert ook in de tafeltenniscompetitie. Thomas Burgers opende de wedstrijd tegen de veel oudere Cealan van Veen. Van der Veen was veel te sterk. De 2e partij speelde Thimo van Ingen tegen Daan Deurloo. De eerste game moest Thimo er in komen maar de 2e game bood hij heel goed tegenstand en verloor deze nipt met 13-11. De in de 3e game was Duerloo weer te sterk. Tom speelde daarna tegen Tim van Werrei. Tom speelde goed en won deze partij knap in 3 games.
Daarna tijd voor de dubbel. Tom en Thimo boden tegenstand tegen de 2 van Goes maar helaas was het niet genoeg.

Na de dubbel verloren Tom, Thomas en Thimo hun partij. Tom speelde daarna zijn laatste wedstrijd tegen Deurloo. Het werd een mooie strijd waarbij de games om en om werden gewonnen waardoor de beslissing viel in de beslissende vijfde game. Tom wist een voorsprong op te bouwen welke Daan weer terugpakte. Daarna ging de punten om en om naar de spelers. Bij 10-10 wist Tom knap het verschil te maken en wist te winnen met 10-12. Een mooie 2e overwinning van de dag voor Tom.

In de laatste 2 partijen boden Thimo en Thomas goed tegenstand maar kwamen helaas niet tot winst. Eindstand 8-2. De jongens hebben goed hun best gedaan, maar helaas was het team van Goes in totaal te sterk. Volgende week wordt de 2e wedstrijd in en tegen Goes gespeeld. Succes jongens.

Paratafeltennis

In Boxtel werd het 1e paratafeltennistoernooi na het coronatijdperk gespeeld. Voor Hotak’68 kwamen Mark Alberti, Bas Rongen en Freddy Reinchardt. aan de tafel.

Het werd een succesvol toernooi voor de Hotakkers. Mark werd winnaar in de 3e klasse paratafeltennis door in de 5-kamp al zijn wedstrijden te winnen. Bas deed hetzelfde kunstje in de 4e klasse. Freddy speelde zijn eerste toernooi en deed dit zeker niet onverdienstelijk. Hij wist 1 wedstrijd winnend af te sluiten waardoor hij 4e werd in de 6e Klasse.

Door Bas Rongen