Afgelopen zaterdag debuteerde een nieuw Hotak’68 jeugdteam in de tafeltenniscompetitie. Na veel trainen, uitvoeren van opdrachten en oefeningen was het tijd om de geleerde techniek in de praktijk te brengen.

Enkele spelers hadden al geproefd aan het wedstrijd spelen bij de Table Stars competitie. Al met al heel spannend voor spelers. Tom van Oers, Tijmen Janvier, Finn D’Hondt, Thimo van Ingen, Thomas Burgers en Naomy Vroomen gaan dit voorjaar hun krachten meten met andere teams in de afdelingscompetitie van de afdeling ZuidWest. In de 4e klasse junioren kunnen de jonge Hotakkers veel ervaring opdoen en hun tafeltenniskennis en niveau positief vergroten. Doel voor dit seizoen is om veel te leren, hun best doen en plezier hebben en mogelijk games en wedstrijden winnen.

In de 4e klasse treft het team TT Goes, Het Markiezaat (Bergen op Zoom) en TCO’78 uit Ossendrecht. Alle teams spelen 3 keer tegen elkaar. Zaterdag 12 februari was de aftrap van het seizoen in MFC Kloosterhof. Finn D’Hondt, Tijmen Janvier en Thomas Burgers speelden deze wedstrijd. Tom van Oers nam deel aan de dubbelwedstrijd. Ondanks dat de jongens bij hun de buut goed tegenstand boden moesten ze helaas een 0-3 stand toestaan. Spanning speelde een beetje parten maar gedurende de wedstrijd zag je dat de spelers beter tegenstand boden tegen de spelers van tafeltennisbuur Het Markiezaat.

In het dubbelwedstrijd werden spannende games gespeeld. Maar helaas werden de 3 games nipt verloren. Na de dubbel verloren de 3 spelers ook hun partij. In de 8e partij van de dag was het Tijmen die de derde game in zijn partij wist te winnen. Helaas bleef het hierbij. Na de partij van Tijmen wisten Finn en Thomas niet tot winst te komen. Eindstand 0-10.

Doel was om goed hun best te doen, geconcentreerd te spelen, opdrachten op te volgen en vooral plezier te maken. Dit is zeker gelukt! De komende weken zal het team zien wat het spelen van wedstrijden oplevert. De volgende wedstrijd is gepland op zaterdag 5 maart. Dan wordt er uitgespeeld in en tegen Goes. Veel succes!

Door Bas Rongen