Zaterdag 29 juni jl. werd het Nederlands Kampioenschap Para gespeeld in Nieuwleusen. Namens Hotak’68 namen Bas Rongen en Mark Alberti deel. De Hotakkers speelden in de enkel- en dubbelklasse.

Na het vroege opstaan en ruim 220 kilometer afgelegd te hebben bereikten we de mooie speellocatie in Nieuwleusen (10 kilomber boven Zwolle). In twee zaaldelen werden de wedstrijden gespeeld.

Mark en Bas speelden in hun eigen enkelklasse en samen in de dubbel. Bij het Nederlands Kampioenschap para speelde Mark in de 2e klasse lopers en Bas in de 2e klasse rollers.

Beide spelers gingen van start in een 4-kamp waarbij er dan 3 enkelwedstrijden werden gespeeld.

BAS

Bas opende het toernooi tegen Niels Sleijser. Bas moet altijd even wanneer wat ervoor zorgde dat hij de eerste game verloor. De 2e won hij knap met 4. Een spannende 3e game werd nipt gewonnen door Niels. In de vierde game kon Bas helaas het tij niet keren. In zijn 2e partij tegen Gert Jan Bolle liet hij zien wat hij in zijn mars heeft. Een mooie 3-0 overwinning. In de laatste partij trof hij de sterke Robert Klein Wassink. Winst was nodig om zich te plaatsen voor de halve finale. Helaas lukte dit niet, Klein Wassink won later de spannende finale in 5 games van Sleijser.

MARK

Ook voor Mark een zware opgave om zich te plaatsen voor de wedstrijden na de poule. Mark ging heel goed van start tegen Erik de Kruijf. Hij won knap met 3-0. In zijn 2e partij liet hij helaas de eerste game glippen, won nog wel de 3e maar helaas was Thomas Kos te sterk. Ook in zijn laatste partij tegen de latere finalist Wei Li de Lange pakte hij niet zijn kansen. Door dit verlies was er geen vervolg in de enkelklasse.

DUBBEL

Bas en Mark dubbelden samen in de 2e klasse. In een poule met 4 duo’s was de opdracht om minimaal 2 wedstrijden te winnen. De Hotakkers deden dit ook tegen de broer Bo en Cheng Boots
(2-0) en tegen de dames Maas en van Dalen (2-1). Tegen het sterke duo Klein Wassing en de Knegt wisten ze geen game te winnen waardoor ze op gametelling helaas het dubbeltoernooi moesten verlaten.

Na een lange tafeltennisdag helaas dit jaar geen prijzen voor de Hotakkers. Sportieve strijd en goed tafeltennis in een mooie ambiance resulteerde wel in een mooie tafeltennisdag voor de spelers en coaches!