Gister (15-06) zijn we met 8 Hotak’68 jeugdleden op stap geweest voor de Hotak’68 jeugddag.
De locatie en wat we gingen doen was nog even een verrassing! Bij vertrek kreeg iedereen een tasje met een flesje water en wat lekkers! Ook een piraten pet, ooglapje en piratenring behoorde tot de inhoud. De navigatie volgend werd in de auto al geraden wat het misschien wel zou kunnen zijn!

In de uitnodiging voor deze dag was gemeld dat we zouden aanspoelen op een onbewoond eiland en middels een doolhof en opdracht moesten proberen te ontsnappen. Akkermans in de Heen was hier voor de locatie om deze opdracht te vervullen.

In 2 teams gingen we op pad!
Team 1 met Finn (d’Hondt), Evan, Thimo en Tom en captain Patrick gingen als eerste van start! Met alleen de code voor de eerste deur ging ze op avontuur.
Na 5 minuten mocht team 2 vertrekken. Tijmen, Thomas, Finn (van den Heuvel), Brent en Adriënne. Samenwerken, goed lezen en goed kijken welke richting we moesten volgen was de opdracht.


In het doolhof kwam je allerlei opdrachten tegen waarbij je één of meerdere cijfers moest zoeken, berekenen of kon vinden door de opdracht goed uit te voeren. Met deze code kon de volgende deur geopend worden in het doolhof.

Mooi om te zien dat de “oudere’ jeugd samen met de “jongere” jeugd goed konden samenwerken!
Krokodillen vissen, in een schatkist cijfers zoeken, rebussen oplossen, weten waar je moet zoeken als er staat dat je op 30 graden iets kan vinden is, zoeken naar een steen wat gewoon een kaartje was, tekens omzetten in een rekensom, water pompen om een cijfer te kunnen vinden, zoek de verschillen tussen de grafzerken, werken met een kompas en op zoek naar een cijfer ergens in een boom!

Na dat alle 7 de poorten waren geopend was het even tijd voor een drankje en wat lekkers uit de tas! Daarna werd er nog een rondje gemidgetgolfd. In de auto naar de locatie werd er al gezegd, als we maar niet gaan midgetgolfen, dat vind ik echt niet leuk!!! Nou deze speler wist gewoon te winnen in zijn groep.

Na het golf rondje was het weer tijd om richting Woensdrecht te vertrekken voor het vervolg met de slotmiddag! Zie hiervoor het andere verslag.

Finn, Thimo, Thomas, Tijmen, Evan, Finn, Brent en Tom superleuk dat jullie er waren! Wij hebben ook genoten.

Op naar volgend jaar met weer andere avonturen!

Patrick van Loon
Adriënne Suijkerbuijk