Afgelopen vrijdag werd na hele lange tijd weer het Hotak’68 familietoernooi gespeeld.
Er is gekozen om het toernooi op 2 verschillende avonden te spelen. Maandagavond tijdens de training spelen onze nieuwe talenten hun toernooi. Hiervoor hebben 9 duo’s zich ingeschreven.

Vrijdag was het dus tijd voor de “echte” strijd om de nieuwe wisselbeker. Acht leden hadden ingeschreven samen met hun vader, moeder, opa of zus. Het werd een gezellig avond met veel leuke wedstrijden.

Gestart werd in twee 4-kampen waarbij de Hotakkers tegen elkaar speelden en ook de dubbelpartners speelden tegen elkaar een enkelpartij. Op eigen verzoek kon er ook gewisseld worden! Als duo werd er natuurlijk ook een dubbel gespeeld. Er werd best of three gespeeld waarbij elke gewonnen partij telde voor 1 punt.

Poule A

1: Edwin Kommers en vader Ton
2: Evan Konings en vader Ronald
3: Tom van Oers en opa John
4: Tijmen Janvier en opa

Poule B

1: Sybren Maas en zus Carmen
2: Youri Aarden en vader Erich
3: Finn d’Hondt en moeder Monique
4: Thimo van Oers en zus Fleur

Na deze eerste ronden speelden de nummers 4 tegen elkaar, ook de nummers 3 en 2. De nummers 1 speelden de finale.

Om de 7e en  8e plaats: Tijmen en opa tegen Thimo en zus Fleur
Tijmen Thimo speelde een spannende partij welke met 16-18 werd beslist in de 3e game voor Thimo. De opa van Tijmen trok de stand gelijk door te winnen van Fleur. Dubbel werd met 2-0 gewonnen door de familie Janvier. Tijmen zorgde voor het derde punt door de winnen van Fleur. Thimo maakt nog het 2e punt door te winnen van opa Janvier.

7e plaats              Tijmen Janvier en opa


8e plaats              Thimo van Oers en zus Fleur

Om de 5e en 6e plaats: Tom van Oers en opa tegen Finn ‘d Hondt en moeder Monique
Tom opende deze wedstrijd tegen teammaatje Finn. Tom won met 8 en 7. De opa van Tom won daarna van Monique. De dubbel was spannend. Finn en zijn moeder wonnen de eerste game met
8-11 waarna Tom en opa de 2e wonnen. Ook in de derde game ging de winst naar het duo Tom en opa. Tom won ook van Monique waarna Monique heel knap won van de opa van Tom.

5e plaats              Tom van Oers en opa en moeder


6e plaats              Finn d’Hondt en moeder Monique

Om de 3e en  4e plaats: Evan en Ronald Konings tegen Youri en Erich Aarden
Een mooie start van deze partij was de wedstrijd tussen Evan en Youri. De kleine en grote man! Leuke rally’s en mooie punten, zeker ook van Evan.

Vader Ronald liet zien zijn tafeltennisvaardigheden na al die jaren niet te zijn verleerd en maakte gelijk door te winnen van Erich. De dubbel werd een mooie strijd waarbij na 11-3 en 5-11 de beslissing viel in de 3e game. De familie Konings wist te winnen.
Evan won daarna van Erich en de Youri pakte de winst tegen Ronald.

4e plaats              Youri en Erich Aarden


3e plaats              Evan en Ronald KoningsFinale om de 1e en 2e plaats: Edwin en Ton Kommers tegen Sybren en Carmen Maas
Een finale met 4 spelers die tafeltennissers. Edwin ging van start tegen nieuwe teamgenoot Sybren en won met 7 en 9. Ton maakt het spannend tegen Carmen. Na winst in de 1e game won Carmen de 2e met 14-12. In de derde was het voordeel voor Ton.

Ook de dubbel werd beslist in de 3e game, nipt wonnen Edwin en Ton met 11-8. Carmen pikte een game in van Edwin maar moest toch de winst laten aan Edwin waarna Ton ook won van Sybren.


2e plaats              Sybren en Carmen Maas

1e plaats              Edwin en Ton Kommers

Ondanks het niveau verschil tussen de verschillende duo’s was het een geslaagd Familietoernooi 2024. Gezellig en lekker een balletje slaan was het doel en dat is zeker gelukt. De nieuwe wisselbeker staat voor een jaartje in huize Kommers.

Tot volgend jaar!!