Tom won in januari de kwalificatie voor het jeugdklasse toernooi in Breda. Tom wist toen al zijn wedstrijden te winnen en plaatste zich hiermee voor dit toernooi. Hij keek er al lang naar uit en zaterdag was het dan zo ver.

Hij speelde een 7-kamp (1 speler was afwezig). Hij ging voortvarend van start met 3 overwinning. Hij ging voortvaart van start met winst op Sophie Magiera (3+0), Nick van de Bruggen (3-1) en Casper Kuipers.

Tegen de top 3 had hij het lastig met het uitvoeren van het goede plan om kansen te creƫren. Hij snoepte hij games af echter was het niet voldoende voor de winst. Tegen Julian Langeslag won hij de eerst game waarna zijn tegenstander Tom zijn spel ontregelde waardoor hij de volgende 3 games verloor.

Na dit verlies waren er nog alle kansen om zich te plaatsen bij de beste 2. Wel de opdracht om de volgende 2 wedstrijden te winnen. Tegen Jorrit Nijsse werd het een gelijk opgaande strijd waarbij de beslissing viel in de beslissende vijfde game. De latere winnaar won met 11-7. De laatste partij was tegen de nummer 1 geplaatst Atharv Ratogi. De vermoeidheid speelde parten. Tom verloor met 3-0.

Met een 4e plaats en een mooie ervaring rijker kan Tom terug kijken op een geslaagde toernooidag.