Afgelopen zaterdag 10 februari speelden de Hotak’68 broers Tom en Thimo van Oers een ranglijsttoernooi in Soest.

Op een ranglijsttoernooi wordt gespeeld in hun eigen enkelklasse. Voor Tom in de klasse O15, Thimo in de klasse O13.

TOM

In zijn meerkamp ging hij traag van start tegen Chan. In deze partij had hij zeker meer kansen dan de uitslag laat zien (0-3). Na dit verlies wist hij zich goed te herpakken in zijn 2e partij. Tegen ten Dam liet hij goed spel zien en won de partij eenvoudig met 3-0.

De nummer 2 geplaatst had het Spaans benauwd tegen Tom. Brutaal pakte Tom een 1-0 voorsprong met goed spel. Tom won na verlies van  2e, de derde game. Offereins pakte nipt de 4e game waardoor de partij werd beslist in de 5e game. Het werd een gelijk opgaande strijd waar Tom zeker niet onderdeed ondanks het feit dat hij 20 plaatsten lager was geplaatst. Bij 9-9 was Tom even niet scherp wat een 11-9 overwinning betekende voor zijn tegenstander. Jammer, maar het baalmoment werd omgezet naar positiviteit wat resulteerde een eenvoudig 3-0 overwinning tegen Uitenbroek.

In zijn laatste partij tegen de nummer 1 geplaats, Kyan Nijssen uit Middelburg werd het een gelijk opgaande strijd waarbij Nijssen nipt de winst wist te pakken in 4 games. Met 2 overwinningen en een 4e plaats kan Tom terugkijken op een goed toernooi. Gespeeld wat hij waard is en goed tegenstand geboden.

THIMO

De jongste, uitkomend in de klasse O13 speelde in groep B. Hij opende het toernooi tegen Bhardaj. De nummer 2 geplaatst in deze meerkamp. Thimo moest in de 1e game in zijn spel komen, hij verloor in 3 games waarvan de 2e nipt met 13-11.

Tegen van Leeuwen van het Markiezaat uit Bergen op Zoom pakte hij knap de eerste game na een achterstand. Helaas liet hij niet zien in de andere 3 games wat hij kan, waardoor hij ook deze tegenstander moet feliciteren.

Tegen de nummer 1 geplaatst, en later finalist liet Thimo zien dat hij goed kan tafeltennissen. Met veel gevoel wist hij mooie ballen te spelen en te rally’s te winnen tegen materiaalspeler Heringa. Thimo dwong met goed spel knap een 5e game af. Helaas wist hij deze niet te winnen, maar hij verkocht zijn huid duur. In de partij tegen Stijnen had er veel meer ingezeten maar in deze partij lukt het allemaal niet.

In de laatste wedstrijd wist hij dat goed te herstellen. Hij won na een dipje in de 4e game netjes met 3- 1 van Peter van Woudenberg. Ondanks 1 overwinning kan Thimo terug kijken naar een goed toernooi waarbij hij goed tegenstand heeft geboden. Thimo heeft weer veel ervaring opgedaan waarvan hij de volgende wedstrijden van kan profiteren.

Goed gedaan jongens!