Sint en zijn pieten hadden de jeugdleden uitgenodigd voor een sinterklaasrace op donderdag
30 november jl.

Met een rijm werden de spelers uitgenodigd om aanwezig te zijn:

Beste Iris, Naomi, Jonas, Tijmen, Finn, Thimo, Tom, Thomas, Tuur, beste ouders,

Sint en Piet zijn weer in het land,
ik las het in de krant.

Ik dacht misschien hebben ze wel tijd tussendoor,

heb ze gebeld, maar geen gehoor.

Donderdagavond zijn we met z’n allen aan het knallen,

dacht: vraag een Piet voor het rapen van de ballen.

Helaas niet gelukt, maar wij zijn er wel,
dus tijd voor het Sinterklaasrace-spel.

Hopelijk ben je er donderdag bij,
vergeet dus niet je tafeltennisgerei.

Pak je mijter of pietenmuts, of zet iets anders op je hoofd,

ik had dit afgelopen donderdag al beloofd.

Geen service, voetenwerk of andere taak,

hopelijk valt deze avond in de smaak.

Hopelijk wordt het een avondje met plezier en een spannende strijd,

en krijgen we van “niet” trainen geen spijt.
Tot donderdag,
Sint en zijn Pieten

Bij aankomst in de zaal bleken de pieten langs geweest te zijn. Dit bleek later oom uit de rijm welke vonden op een tafel (zie foto). Piet had ons al geholpen om te tafels op te zetten. Maar ja, alles stond schots en scheef, bladen verkeerd tegen elkaar, te ver van elkaar, de helften voor de helft tegen elkaar. Dat was nog niet alles, een tafel met een dubbel net en zoals al werd geschreven in de rijm was het goed mis gegaan met ballen.

Alle ballen lagen door de zaal, de schepnetten hingen her en der. Ze hadden ook opdrachten achter gelaten en voor ieder jeugdlid een rijm. Er werden wedstrijden met een opdracht gespeeld en bij winst mocht je chocolade sinterklaas, met het aantal punten verschil vooruitzetten. De tegenstander moest dezelfde plaatsen achteruit. Aan de start was het even druk met maar na een paar ronden werd er al een verschil gemaakt.

Na elke ronde werd er een nieuwe opdracht uit de enveloppe gehaald en een jeugdlid “moest” zijn of haar rijm voorlezen. Zie de tekst bij de foto’s.  Er werd gespeeld met een plank, beach tennisracket, met penhouder, met de niet speelhand. Ze hadden van alles verzonnen. Een foute service, een ace of netservice zorgde ook voor extra punten. Alle spelers hadden ook de mogelijkheid om de dubbel Sint of de bluf Piet in te zetten. Het was een leuke alternatieve training, waarbij tussendoor lekker van de pepernoten werd gesnoept.