Afgelopen weekend werd in Schiedam, in de Margriethal, het Nederlands Kampioenschap georganiseerd voor B, C. D, E en F-spelers.

Namens Hotak’68 namen op zaterdag Edwin Kommers (D) en Roald Vos (D) deel.
Zondag verschenen Linley Steenbak (F) en Jeroen Kivits (B) achter de tafel.

De Hotakkers speelden in hun enkelklasse en Roald en Edwin namen samen deel aan de dubbel.

ZATERDAG

ENKEL

Edwin ging de wedstrijddag in de D-klasse om 9.45 uur van start in zijn meerkamp. In de 5-kamp speelde Edwin zijn eerste partij tegen Ahlers (latere winnaar van de meerkamp). Hij moest duidelijk even wennen maar verloor de 2e game nipt met 15-17. Deze partij ging uiteindelijk met 3-0 verloren.

In zijn 2e partij tegen Boer wist hij knap een 2-0 achterstand gelijk te trekken. Helaas
lukt het Edwin niet om de 5e game te winnen. Tegen Bloem kwam hij niet tot
winst maar de games waren close. De gamestanden waren: 8-11, 9-11, 11-9 en 8-11.

In zijn laatste partij uit de poule speelde hij tegen Setiadi Leman. Edwin pakte de eerste game met 9. Hierna gingen helaas de volgende 3 games verloren. Helaas geen overwinningen en een vervolg in het toernooi maar wel wedstrijdritme opgedaan voor de start van de competitie.

Spelend in groep T ging Roald goed van start. Tegen Zaal pakte hij in zijn 1e partij knap de overwinning in
4-games. Daarna moest hij gelijk aantreden tegen Hussien. Dit leverde en mooie en duidelijke 3-0 overwinning op. Ook zijn derde partij tegen Jonkman wist hij te winnen. In de 4e game pakte Roald knap de winst met 11-9.
In zijn laatste partij werd het een ware strijd om de 1e plaats in de poule. Tegen Groot Nibbelink lieten de mannen de kaas niet van hun brood eten en wisten ze om en om een game te winnen. Gamestanden 11-9, 7-11, 11-2, 3-11. De beslissing viel in de laatste game. Helaas nog Roald de partij niet afmaken en verloor nipt met 11-9. Toch knap een 2e plaats in de poule, met recht op een plaats bij de
laatste 64.

In deze ronde leverde Roald een hele mooie prestatie. Hij wist te winnen van 2e divisiespeler Joost Bakx van Tanaka. Roald won verrassend in vijven! Knap gedaan!

Door naar de laatste 32. Hier vond hij zijn waterloo tegen de sterk spelende Basu, 0-3.
Gefeliciteerd Roald met deze prestaties.

DUBBEL

Edwin en Roald dubbelden samen in de D-klasse. Na de middag werd gestart met
een 3-kamp. Tegen van Dijk en Pluk moesten de mannen duidelijk wennen. Na een 1-2
stand wist de tegenstander de volgende 2 games te winnen. De vijfde game ging
heel nipt verloren met 11-13.

In de 2e partij werd er gespeeld tegen van Zundert en van Dordregt. Elke game werd met het minimale verschil gewonnen. Gamestanden: 13-15, 13-11, 12-10, 12-10. Een mooie overwinning welke een 2e
plaats opleverde in de poule en plaatsing bij de laatste 16. Bij de laatste 16 werd gespeeld tegen Mroczka en Pawlukowski van het Markiezaat en ODT uit Roosendaal. Edwin en Roald wonnen de eerste game met 8-11, de tweede ging verloren waarna game 3 en 4 netjes werden gewonnen met 6 en 9. Deze overwinning zorgde voor een plaats in de kwartfinale.

In de kwartfinale speelden de Hotak-mannen tegen te Giffel en de Klerk. Ze wonnen de eerste games met 12-10 maar helaas was de tegenstander in de volgende 3 games te sterk.
Knap gedaan Edwin en Roald, gefeliciteerd.

Moe maar voldaan na een lange en warm dag gingen de heren huiswaarts!

ZONDAG

Linley Steenbak uitkomend in de F-klasse en Jeroen Kivits spelend bij de B-spelers reisden af naar Schiedam.

Linley startte ook in een 5-kamp. Zijn eerste partij tegen Vogelaar won hij met 3-0. Schaafsma onderbrak de reeks. Het werd een partij met nipte game winst van beide spelers. Helaas ging de winst naar Schaafsma. Ronde 3 was Linley weer bij de les en pakte een mooie 3-0 overwinning tegen Bollebakker. Ook tegen Bolt pakte hij de overwinning. Hij verloor nog wel de 1e game met 3, maar de drie
opvolgende games waren voor de Hotakker. Drie van de 4 partijen winnen leverde hem een plaats op bij de laatste 32.

De partij tegen Reddy zorgde voor goed tafeltennis en een mooie overwinning in 5-games. Linley stoomde zo door naar de laatste 16. Zijn tegenstander, Docter, moest er ook aan geloven. Een eenvoudige 3-0 overwinning voor Linley en een mooie plaats bij de beste 8 van het toernooi.

Helaas was Brouwers net ietsje beter. Linley pakte knap de eerste game met 12-10, maar daarna was er 3 keer winst voor zijn tegenstander. Proficiat Linley met dit mooie resultaat.

In poule E trapte Jeroen af tegen Loeve. Knap pakte Jeroen de overwinning. Hij won de partij met 11-6 in de 5e game. Tegen Azad Saadi had hij het heel lastig. De winst ging met 3-0 naar Azad. Daarna herpakte Jeroen zicht goed tegen Dimitrov. Een knappe 3-0 overwinning verscheen op het bord. Winst met
5,5, en 11.

Tegen Hankel zette Jeroen zijn zegereeks voor. De eerste game moest hij met nog de winst laten, maar daarna pakte hij netjes 3 games op rij.

Dit leverde hem een mooie 2e plaats op in zijn meerkamp en plaats bij de laatste 16. Een welkome langere pauze en de mogelijkheid om even de warme zaal te verlaten zorgde ervoor dat Jeroen weer opgeladen was voor zijn partij tegen Verwoert. Met 11-7, 11-6 en 11-9 plaatste hij zich voor de laatste 8.

In deze ronde was helaas Escobar Ramirez te sterk. Hij verloor in 4 games! Al met al een zeer mooie prestatie. Gefeliciteerd Jeroen, goed gedaan!

Een mooi tafeltennisweekend voor de Hotakkers. een kwartfinale in de dubbel en een plaats bij de laatste 16 in de enkelklasse op zaterdag! Op zondag behaalden de mannen beiden de kwartfinale in hun enkelklasse.

Gefeliciteerd Edwin, Roald, Linley en Jeroen met deze prestatie!