Wat een topdag!

Gister was Hotak’68 de organisator van het 1e para toernooi in Hoogerheide.
Vorig jaar organiseerde we een kleinschalig toernooi met 5 tafels. Dit jaar werd het een para ranglijst toernooi onder de vlag van de NTTB.

Met 40 deelnemers, 11 tafels, toeschouwers, veel hulp van Hotak’68 vrijwilligers, een mooie accommodatie, mooie en spannende tafeltenniswedstrijden en onze eigen toppers Bas Rongen en Mark Alberti. Ingrediënten om er een mooie dag van te maken, en dat werd het!

Bij de organisatie van zo’n dag staat er veel op het menu. Uitnodiging opstellen, inschrijvingen en betalingen verwerken, vragen van deelnemers, regelen van de wedstrijdleiding, prijzen bestellen, de zaal opbouwen, zorgen voor ballen, leden vragen of ze willen helpen met tellen en ballen rappen, een to do list maken om niks te vergeten, prijzen bestellen, bedankjes regelen, consumpties en een broodje voor de helpers, openingswoordje, de prijsuitreiking en alles aan het eind van de dag weer opruimen!

Als je dit dan allemaal is geregeld dan krijg je ook echt wat heel moois voorgeschoteld!

Vrijdag werd de zaal opgebouwd door Dennis en Adriënne. Belangrijk om rekening te houden is dat er meer dan voldoende ruimte is voor de rolstoelers. Breede gangpaden en goede toegang tot alle tafels. Het werd een mooi overzichtelijk geheel met 11 tafels. Onze mooie schilderen kregen ook weer een mooi plaatsje in de zaal.

In de centrale hal werden alle deelnemers ontvangen. Rond de klok van 10 uur werd het toernooi geopend met een welkomstwoordje van Adriënne. Na het maken van een mooie groepsfoto gaf toernooileider John de Vet het start voor de wedstrijden.

De deelnemers waren verdeeld in 6 klassen. In de alle klassen werd een meerkamp gespeeld. In klasse 3 werd een 7-kamp gespeeld en in klasse 1-2 een 5-kamp. De andere klassen speelden 2 meerkampen waarna de kruisfinales werden gespeeld. Bij de gecombineerd klasse 1 -2 speelden de 2 spelers in klasse 1 nog om de overwinning. De beste nummers 2 uit klasse speelden ook om de 1e plaats.

Met hulp van begeleiders, toeschouwers en Hotakkers die ballen raapten of een wedstrijdje telden genoten de para-sporters van het spelen van de wedstrijden. Er werden mooie en spannende partijen gespeeld. Mooi om te zien dat veel sporters en begeleiders betrokken zijn bij elkaar en behulpzaam om er een mooie dag van te pakken voor deze tafeltennissers.

Rond half 4 werden de finales gespeeld. Dank John voor de strakke planning.

Adriënne sloot rond 16 uur af met een korte terugblik op de dag en gaf aan tevreden te zijn met ons eerste 1e para-toernooi maar dat er zeker punten van verbetering zijn. Hier gaan we ons voordeel mee doen en deze punten gebruiken om in de toekomst het toernooi nog beter te maken! Grote dank aan alle deelnemers, begeleiders en vrijwilligers.

Na een nog een kort woordje werden door wethouder Schuurbiers van de Gemeente Woensdrecht de prijzen uitgereikt.

Onderstaand een overzicht van de prijswinnaars.
Alle winnaars gefeliciteerd!

KlassePlaatsSpelerVereniging
Klasse 61e plaatsHenk JonkTTV Noordkop
 2e plaatsMatthijs MolTT Goes
 3e plaatsJielis OudshoornNieuwegein
Klasse 51e plaatsRobert Klein WassinkDSV Relax
 2e plaatsMark KoenenMegacles
 3e plaatsPeter KurversTTC Astrix
Klasse 41e plaatsMichael ThomasTaverzo
 2e plaatsRob van der LindeAlexandria
 3e plaatsPatrick PollaertMegacles
Klasse 31e plaatsThomas KosDoing
 2e plaatsAnnemarijn van DalenNieuwegein
 3e plaatsWei Li de LangeTTV Huizen
Klasse 21e plaatsArthur BransHelmond
 2e plaatsMark AlbertiHotak’68
 3e plaatsPeter JansenDoing
Klasse 11e plaatsYimming GoresAlexandria
 2e plaatsGert BolmerRed Stars

Op Para Ranglijsttoernooi Hoogerheide 2023 | Nederlandse Tafeltennisbond zijn alle uitslagen te vinden.

Na de prijsuitreiking was het weer tijd om de zaal leeg te ruimen. In een mum van tijd was dit geregeld. Dank Hotakkers en andere helpers! Ik stond nog even na te praten en had niet eens tijd om te helpen. Het was zo geregeld.

Als toetje hebben we met een groep Hotakkers de dag afgesloten en geproost op een zeer mooie en geslaagde dag!

Wat een genot om dit te mogen organiseren! Trots op onze para-toppers Mark en Bas. Zo veel  bewondering voor jullie en dank dat jullie zo betrokken zijn binnen Hotak’68. Dit inspireert mij en veel andere Hotakkers om dit waar te maken. Zo mooi dat we dit voor jullie en heel veel andere para-spelers hebben kunnen doen. Voor mij, en denk ook veel anderen, een topdag! Genoten van alles met een hele grote glimlach. Hier geniet ik nog wel even van!

Op de facebookpagina van Hotak’68 staan alle foto’s die gemaakt zijn door Patrick van Loon.
Dank hiervoor. Een hele mooie weergave van deze dag.

Nogmaals dank aan iedereen die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd. Zonder jullie kunnen we dit niet waarmaken! Wat mij betreft op naar editie 2.

Trots op Hotak’68!

Adrienne Suijkerbuijk