Zowel Hotak 2, 3, 4 en 5 moesten het opnemen tegen teams van Het Markiezaat uit Bergen op Zoom . Het 4e schoot ook uit zijn slof tegen de Bergenaren. Nu was Het Markiezaat 8  een gewillig slachtoffer, 2-8. Met een goed resultaat volgende week in de laatste competitieronde zal Hotak 4 nog een promotie/degradatieduel moeten spelen om weer te kunnen terugkeren in de 4e Klasse . Linley Steenbak ( 3 ), Cees de Leeuw ( 2 ), Kees Overbeeke ( 2 ) en het duo Linley/Kees zorgden voor de 8 punten.

In de Hoofdklasse A speelde Hotak 1 gelijk tegen TIOS’51 1 uit Terheijden, 5-5. Omdat titelconcurrent TTC Middelburg 1 wel wist te winnen moeten de Hoogerheidenaren volgende week in de laatste competitiewedstrijd in een directe confrontatie met de Zeeuwen minimaal met 7-3 winnen. Zo niet dan zal er volgend seizoen opnieuw een gooi moeten worden gedaan naar het kampioenschap. Edwin Kommers en Gert Gosselink wonnen ieder 2 maal een enkelspel en het duo Roald Vos/ Edwin Kommers wonnen in een 5-setter ook nog het dubbel.

Hotak 2 speelde een middenmootduel tegen Het Markiezaat 3 . De stand in de 2e Klasse A ( plaats 3 en 4 ) loog er dan ook niet om. In een enerverende wedstrijd werd de eindstand op 5-5 bepaald. Dennis Overbeeke en Peter van Oevelen wonnen beide 2 enkelspelen en samen werd het dubbel ook nog in winst omgezet.

In de 3e Klasse A boekte Hotak 3 een belangrijke overwinning in de strijd om degradatie. Concurrent Het Markiezaat 5 werd met speels gemak opzij gezet, 2-8 .

Youri Aarden was de grote man met 3 overwinningen en samen met Martijn Withagen werd ook nog het dubbel gewonnen. De overige 4 punten werden mooi verdeeld over Martijn en Roland van der Heuvel.

Hotak 5 beleefde ook een leuke avond. Ook hier gingen de Bergenaren duidelijk over de knie, 2-8 . Het Markiezaat 9 had weinig in te brengen. Alfons Govers en Kees Adriaanse waren beide goed voor 3 enkelspeloverwinningen. Mark Alberti won er ook 2 en bevestigde zijn stijgende vorm.

Jeugd.

Het 1e jeugdteam speelde tegen het iets lager geklasseerde TT Goes 2. De ploegen ontliepen elkaar niet veel getuige de 5-5 eindstand. Tom van Oers zette zijn overwinningenreeks voort door 3 overwinningen voor zijn rekening te nemen. Samen met Tijmen Janvier werd ook nog het dubbel gewonnen. Diezelfde Tijmen zorgde in de allerlaatste wedstrijd nog voor het broodnodige punt wat nodig was om er nog een 5-5 uit te slepen.

Tekst Bas Rongen