Afgelopen weekend begon de voorjaarscompetitie voor de tafeltennissers van Hotak. Met wisselende resultaten en spannende wedstrijden werden er 4 wedstrijden gewonnen en 3 verloren.

Hotak’68 1 boekte een 6-4 overwinning tegen Flash 1 uit Eindhoven. Gert Gosselink behaalde het maximale resultaat. 3 overwinningen in het enkelspel en samen met Edwin Kommers werd het dubbel ook nog gewonnen. De resterende 2 punten kwamen op naam van Roald Vos.

Ook het 2e team van Hotak wist de tegenstander (in dit geval Arnemuiden 2) met 6-4 te verschalken. Peter van Oevelen flikte hetzelfde kunstje als Gert Gosselink, 3 zeges in het enkelspel en een overwinning in het dubbel met kompaan Dennis Overbeeke, Dennis behaalde de overige 2 punten binnen.

Voor Hotak 3 was het duidelijk een ander verhaal. In de 3e Klasse gingen ze met 1-9 kopje onder tegen het 1e team van STV uit Sas van Gent. Martijn Withagen kon gelukkig nog de 0 van het bord wegpoetsen door 1 zege voor zijn rekening te nemen.

Hotak 4 klopte WITAC’89 1 (Willemstad) met 7-3 en lijkt dit seizoen mee te strijden om de titel in de 5e Klasse. Linley Steenbak was goed voor 4 punten (3 enkelspelen en het dubbel met Kees Overbeeke), Cees de Leeuw voor 2 punten en Kees Overbeeke voor 1.

In de 5e Klasse C klopte het 5e Belcrum 12 uit Breda met ruime cijfers, 8-2. Alfons Govers en Kees Adriaanse waren samen goed voor 7 punten (beide 3 enkelspelen en gezamenlijk het dubbel). Het 8e punt werd in een spannende 5-setter binnen gehaald door Toon van Loon.

Hotak 6 werd met 4-6 verslagen door Vice Versa’51 5 uit Oudenbosch. De sterk spelende Anouk Steenbak was goed voor 3 punten, 2 enkelspelen en het dubbel samen met Bas Rongen. Diezelfde Bas Rongen wist na een 5-setter op zijn beurt ook nog een punt binnen te harken.

Het 1e jeugdteam van Hotak moest het opnemen tegen Belcrum 7 uit Breda. Verwachtingsvol na de vele goede trainingssessies gingen ze de strijd aan  Met een kleine 4-6 nederlaag moesten de jonge Hoogerheidenaren ditmaal genoegen nemen. Zowel Thimo van Ingen als Tom van Oers wonnen 2 enkelspelen.

Door Bas Rongen