We kijken terug op een mooi tafeltennis jaar, op naar een nog succesvoller 2023! Een korte terug- en vooruitblik op het Hotak’68 tafeltennisjaar.

COMPETITIE
Hotak’68 was op verschillende fronten actief. Seniorenteams kwamen uit in de afdelingscompetitie en in januari gingen we van start met nieuw jeugdteam. Plezier en je best doen was het credo en leren van je eerste competitie ervaring. In het najaar kreeg de competitie een vervolg.

Het eerste seniorenteams speelde in de landelijke hoofdklasse, de overige seniorenteams streden hun wekelijkse sportieve strijd in de afdeling ZuidWest. Voor het jeugdteam kwam de opgedane ervaring goed van pas. Met mooie team- en persoonlijke overwinningen sloot het team de competitie af met een mooie 3e plaats.

TOERNOOIEN
Een aantal Hotakkers namen ook deel aan diverse toernooien en meerkampen gedurende het jaar. Bas Rongen behaalde knap de Nederlandse titel op het NK para op 11 juni in Rotterdam.

CLUBACTIVITEITEN
Ook binnen de verenigingen vonden er allerlei activiteiten plaats. Op 6 mei werden Tom van Oers (jeugd) en Bob van Geffen (senioren) clubkampioen. In maart en september werd er een ronde van de Table Stars duo competitie georganiseerd.

Op zondag 25 april jl. werd voor het eerst in Hoogerheide een para-toernooi georganiseerd en gespeeld. Ruim 30 deelnemers beleefden een mooie sportieve tafeltennisdag.

Het voorjaarseizoen werd afgesloten bij Steffie’s in Woensdrecht. De kampioenen werden gehuldigd en Frans Verboven werd benoemd tot lid van Verdienste. Onder het genot van een drankje en een heerlijke barbecue hadden de Hotakkers een gezellige middag.

Donderdag werd het tafeltennisjaar voor de jeugd afgesloten met wedstrijdjes anders dan anders. De spelers speelden  met grotere batjes, met de andere hand, houten frames, plastic batjes, tussen en over 2 netten en speelden handtafeltennis.

OP NAAR 2023
Ook in 2023 staan veel activiteiten op het programma. Het seizoen begint al op 2 januari met de seniorentraining. Op zaterdag 14 januari wordt weer gestreden om de clubtitels. Eind januari gaat de competitie weer van start. Ook staat er op 13 mei weer een paratoernooi op de agenda. Op dinsdag 7 februari is er de gehele dag een clinc voor basisschoolleerlingen. In samenwerking met
MJ Tafeltennis wordt dit een hele leuke tafeltennisdag. Deze dag krijgt een vervolg met een kampioenschap voor alle basisscholen in Hoogerheide en Woensdrecht.