In het weekend van 18-19-20 november zijn er weer competitie wedstrijden gespeeld maar ook hebben verschillende hotakkers meegespeeld aan toernooien. Dit alles is te lezen in het ‘Bode verslag’ van deze week.

Competitie

In de Hoofdklasse A stond er een cruciale wedstrijd voor het 1e team op het programma ; Hotak 1 – Die Meede 1. Deze wedstrijd mocht niet verloren worden om de voorsprong op de Madenaren te behouden en zo de degradatie te kunnen ontlopen. Met een 6-4 overwinning  werd hieraan gehoor gegeven. Voor de Hoogerheidenaren waren Roald Vos en Edwin Kommers 2x succesvol  in de enkelspelen. Roald Vos behaalde samen met Gert Gosselink (die ook 1 enkelspel won) ook nog het ozo belangrijke punt in het dubbel. Met een voorsprong van 4 punten op die Meede moet de klus a.s. vrijdag worden geklaard om ook volgend jaar weer in de Hoofdklasse van de partij te zijn.

Voor Hotak’68 2 was reeds het doek gevallen en zij komen volgend jaar dan ook uit in de 3e klasse. Hotak’68 3 heeft het aankomende weekend nog enkele punten nodig om lijfsbehoud in de 2e klasse veilig te stellen. Voor het 4e en 5e team geldt hetzelfde als team 3, enkele punten binnen schrapen voor klasse behoud moet voldoende zijn. Hotak’6 6 zal ook volgend jaar uitkomen in de 6e klasse.

Het jeugdteam van Hotak’6 doet het dit jaar verassend goed. De trainingen lijken hun vruchten af te werpen. Ook nu werd er gewonnen ; 6-4 van TTC Middelburg 4. Thimo van Ingen (3), Tom van Oers (2) en het dubbel Thimo/ Tijmen Janvier zorgden voor de 6 punten. Thomas Burgers kwam helaas niet tot winst.

Paratafeltennis

Zaterdag 12 november vond er een groot rolstoeltafeltennistoernooi plaats in het Duitse Lobbach (gelegen tussen Frankfurt en Stuttgart). Bas Rongen nam deel in de C-Klasse. In deze klasse deden 16 deelnemers mee, verdeeld over 2 poules van 8. In de poule won Bas 5 partijen en verloor er 2. Net niet genoeg om in de halve finales terecht te komen. Wat volgde was een strijd om plaats 5. De 1e wedstrijd (als nummer 3 van de poule tegen de nummer 4 van de andere poule) werd eenvoudig met 3-0 gewonnen, maar de wedstrijd om plaats 5/6 ging nipt met 3-2 verloren. Het resultaat was dus een 6e plaats, een prima resultaat met tegenstanders uit onder meer Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Aankomende zaterdag is er een paratafeltennistoernooi in Weert waar behalve Bas ook Mark Alberti van de partij is.

Table Stars DUO Competitie

Op zondag hebben Thimo van Ingen en Tom van Oers deelgenomen aan de 3e ronde van de Table Stars competitie. In Etten-Leur bij ttv Tanaka speelden de jongens tegen het Markiezaat 1. De spelers van ttv het Markiezaat speelden pas hun 2e wedstrijd in de Table Stars competitie. Thimo en Tom zijn al ervaren en doen al geruime tijd mee. De ervaring gaf de doorslag, de Hotakkers wonnen met 5-0 van de jongens uit Bergen op Zoom. Op zondag 11 december wordt de Table Stars competitie afgesloten met de finale bij ttv Tios’51 in Tilburg.

Halve Finale F Meerkampen

Linley speelde afgelopen zondag de halve finale van de F-meerkampen in Rotterdam bij Alexandria’66. In de 7-kamp wist hij 3 overwinningen te behalen. Hiermee eindigde hij op een gedeelde 4e plaats. Knap gedaan Linley!