Eind oktober stelde Tom van Oers, middels een mooie 4e plaats, een plek in de landelijke kwartfinale van de Nationale Jeugd Meerkampen (tafeltennis) veilig.

Afgelopen zondag was het zo ver. De kwartfinale in het Topsportcentrum in Almere. Een mooie ervaring om te spelen in een hele grote sporthal, heel veel tafels (59) en nog meer deelnemers (357).
Daarnaast betekent dit ook dat Tom zich had geplaatst bij de beste 40 spelers van Nederland in zijn leeftijdscategorie. In zijn klasse, jongens onder 13, speelde hij een 6-kamp.

Doel van deze dag, lekker spelen, doen wat je kan en genieten van deze mooie sportieve dag. Alles wat er gewonnen zou worden, is mooi meegenomen! Met zijn rating net beginners af, trof hij spelers die uitkomen in de landelijke competitie en spelers die minimaal 2 klassen hoger spelen in de afdelingscompetitie.

Zijn eerste partij trof hij de latere winnaar Ritzerveld. Een goed warming up, maar verder geen wedstrijd om op terug te kijken. Te groot niveauverschil.

In zijn 2e partij trof hij materiaal speler Bouwman. Lastig om tegen te spelen, daar je consequent moet zijn in wat je doet en hoe je het uitvoert. Tom bood goed tegenstaand, verloor wel met 3-0, maar gezien de gamestanden had er wel gamewinst ingezeten.

In ronde 3 trof hij Pim Notebron van ttv Brunssum. De Limburger liet er geen gras over groeien en won eenvoudig de eerste game met 11-3. Tom pakte dit heel goed over en won de 2e met 5-11. De 3e game ging weer eenvoudig naar de Limburger. In game 4 werd een ware strijd geleverd. Tom gaf niet op en won de game met 18-20. In de beslissende 5e game pakte hij een knap voorsprong, via 1-5, werd het 5-7 naar 8-10. Gelukkig pakte Tom het goed op na een foute service en won knap met 9-11. Een mooie overwinning op zijn eerste landelijke toernooi.

In ronde 5 speelde hij tegen de latere nummer 2. Hij snoepte knap een game af en er had zelfs nog wel wat meer ingezeten. In de laatste ronde was de koek een beetje op. Hij bood tegenstand maar niet voldoende om kans te maken op gamewinst tegen van de Neut.

Al met al een zeer mooie 5e plaats met één overwinning, met echt wel kansen op een gamepje meer.