Ondanks vele evenwichtige partijen kreeg het 1e team een forse dreun te verwerken tegen koploper Tanaka 1 uit Etten Leur, 1-9 nederlaag. Alleen het dubbel werd in winst omgezet. In de laatste 2 wedstrijden moeten de benodigde punten worden behaald (tegen de directe degradatieconcurrenten die Meede 1 en TTCV Herwaarden 2 ) om degradatie uit de Hoofdklasse te ontlopen. De voorsprong op nummer laatst bedraagt nu 4 punten.

In de 2e Klasse B kwam titelkandidaat ODT 1 UIT Roosendaal op bezoek. De Hotakkers verloren weliswaar, maar gaven de Roosendaalers goed partij, 3-7. Roland van den Heuvel won 2 maal en ook Sybren Maas pikte een punt mee.

Met een knappe 8-2 overwinning tegen Tanaka 2 heeft het 3e zich nagenoeg veilig gesteld voor handhaving in de 2e Klasse. Zowel Peter van Oevelen als Dennis Overbeeke behaalde de maximale score (ieder 3 enkelspelen en samen het dubbel). Ook Patrick van Loon had weer zijn aandeel door 1 zege binnen te slepen.

Ook Hotak 4 moest het opnemen tegen Tanaka, in dit geval Tanaka 4. In een enerverende wedstrijd won de ploeg uit Etten Leur met de kleinst mogelijke cijfers, 4-6. Linley Steenbak liet zich weer van zijn beste kant zien, 3 winstpartijen. Het 4e punt kwam op naam van Cees de Leeuw.

Het leek wel of heel Etten Leur een kijkje kwam nemen in Het Kloosterhof want ook Hotak 5 moest tegen Tanaka (5) spelen. Met een gedegen 5-5 uitslag hebben ze de handhaving in de 5e Klasse voor het grijpen. Alfons Govers had het op zijn heupen. 3 enkelspelen werden door Alfons gewonnen en ook het dubbel werd gewonnen samen met zijn kompaan Toon van Loon. Toon van Loon voegde er ook nog een zege aan toe, derhalve 5 punten.

In de 7e Klasse leed het 6e een kansloze nederlaag tegen het sterke Het Markiezaat 11 uit Bergen op Zoom, 0-10. Een wedstrijd om snel te vergeten, op naar de volgende.

Het jeugdteam (zonder Tom van Oers en Thimo van Ingen die aan een ranglijsttoernooi deelnamen, zie verder in verslag) speelde zeer verdienstelijk tegen Smash’76 2 uit Sint Annaland, een kleine 4-6 nederlaag. Tijmen Janvier en Finn D’Hondt wonnen ieder 2 enkelspelen.

Door Bas Rongen