In de 4e Klasse B boekte Hotak 4 een knappe 6-4 overwinning op koploper ODT 5 uit Roosendaal. Ondanks dit prima resultaat zit er dit seizoen voor het 4e waarschijnlijk niet meer in dan een plaats in de middenmoot. Linley Steenbak won al zijn 3 enkelspelen en samen met kompaan Kees Overbeeke ook nog het dubbel. Kees Overbeeke etaleerde zijn huidige vorm door ook 2 punten binnen te halen.

Het 1e kreeg Never Despair 2 uit Den Bosch op bezoek. Een hele zware kluif bleek het te gaan worden. Het werd een 3-7 nederlaag. Hierdoor lijkt promotie voor de Hoogerheidenaren weer ver weg. Gert Gosselink en Edwin Kommers wonnen 1 maal een enkelspel en samen ook nog het dubbel. Invaller Linley Steenbak, die op twee tafels speelde deze middag, kwam niet tot winst.

Hotak’68 2 bood in de 2e Klasse B knap weerstand tegen lijstaanvoerder HITA’79 1 uit Hilvarenbeek. Het was niet genoeg om de Oost Brabanders te kloppen, maar met een nederlaag van 3-7 kon men toch enigszins tevreden zijn. Roland van den Heuvel en Martijn Withagen wonnen samen het dubbel en allebei ook nog 1 enkelspel. Michel de Vries won helaas geen enkele partij.

In de 2e Klasse A behaalde Hotak 3 weer de broodnodige punten om degradatie te ontlopen. Nu werd er een kleine nederlaag geleden, 4-6 tegen titelfavoriet Arnemuiden 2. Peter van Oevelen was wederom goed op dreef door 3 punten voor zijn rekening te nemen. Patrick van Loon sprokkelde het 4e punt binnen. Dennis Overbeeke had geen goede avond en won dan ook niks.

Het ongenaakbare Belcrum 11 uit Breda kwam naar Hoogerheide om Hotak 5 het leven zuur te maken . Belcrum 11 dat mijlenver voor staat op nummer 2 in de 5e Klasse C kwam helaas maar met 2 man opzetten. Ondanks deze minimale bezetting werd het 5e van Hotak geklopt met 3-7 (3 punten bonus i.v.m. ontbreken 1 speler bij Belcrum 11).

Voor het 6e werd het weer eens tijd om in de 7e Klasse B een goed resultaat neer te zetten. TCO’78 3 uit Ossendrecht moest het slachtoffer worden . Met een 8-2 zege werd er aan die vraag voldaan. De excellerende Joey Belloni won vrij makkelijk zijn 3 enkelspelen. Samen met Claudia van der Poel won hij ook nog het dubbel. Claudia van der Poel en Bas Rongen haalden beide ook nog 2 punten binnen. Voor Claudia van der Poel hadden het er ook 3 kunnen zijn wetende dat ze in haar verloren wedstrijd verloor in de 5e set met een 19-21 verlies!

Jeugd

Het 1e jeugdteam kreeg flink klop van Het Markiezaat 3 uit Bergen op Zoom. De titelaspiraties in de 4e Klasse A kunnen voorlopig in de ijskast. De jonge Hoogerheidenaren verloren met 1-9 waarbij wel moet worden aangegeven dat er 3 maal werd verloren in 5 sets. Thimo van Ingen won 1 partij. De volgende wedstrijd is tegen Belcrum 6 uit Breda.

Door Bas Rongen