Vandaag (zaterdag 13 januari) werden er in MFC Kloosterhof gestreden voor de clubtitels 2024. De senioren en jeugdleden streden voor de titel in de enkel en dubbelklasse.

JEUGD B

In ochtend speelde jeugd B hun wedstrijden. Evan Konings en Duuk Jansen speelden tegen Cobi Jansen en Finn van den Heuvel. Ondanks dat ze allemaal nog niet zo lang tafeltennissen werden er mooie rally’s gespeeld. Evan en Duuk zijn clubkampioendubbel B. Ze wonnen met 11-7, 13-11 en 11-7 van Cobi en Finn.

Na de dubbel speelden deze vier spelers een meerkamp voor de enkeltitel in de jeugd B-klasse. Alle 4 de spelers speelden tegen elkaar. Na twee ronden hadden Cobi en Evan allebei hun partijen gewonnen. Finn en Duuk speelden in de 3e ronde tegen elkaar voor hun 1e overwinning. Het werd een leuke strijd waarbij Duuk de overwinning pakte met 11-9, 11-9 en 11-4. Evan en Cobi speelde hun laatste wedstrijd om de titel. Het werd een echte titelstrijd waarbij de wedstrijd werd beslist in de 5e game. Cobi won de 1e game met 11-9, Evan maakte gelijk met 10-12 en won ook de derde game met 7-11. Cobi maakte mooi gelijk met 11-3. In de vijfde game ging het gelijk op, richt het eind van de game pakte Cobi een kleine voorsprong welke Evan ongedaan maakte en won met 12-14. Een leuke sportieve strijd met leuke slagenwisselingen. Goed gedaan Duuk, Finn, Cobi en Evan.

UITSLAGEN

JEUGD DUBBEL B
1e Evan Konings en Duuk Jansen
2e Cobi Jansen en Finn van den Heuvel

JEUGD ENKEL B
1e Evan Konings
2e Cobi Jansen
3e Duuk Jansen
4e Finn van den Heuvel

DUBBEL

In de ochtend streden 7 duo’s om de titel in de dubbelklasse senioren. In de B-klasse speelden 3 koppels en in de A-klasse 4. Bij de B senioren moesten Erna Ridder en Jozien van der Heijden in beide wedstrijden hun tegenstanders feliciteren. De titel werd een strijd tussen Bas Rongen, Ralph Tanke en Mark Alberti en jeugdspeler Tom van Oers. Er werd echt gestreden voor de winst. Bas en Ralph verloren de 1e en 2e game met 8 waarna ze zich terug wisten te knokken. Mark en Tom moesten dus een beslissende vijfde game toestaan. Helaas konden ze geen vuist maken en moesten ze de winst laten aan Bas en Ralph. Gefeliciteerd heren!

In de 4-kamp bij de senioren A waren er veel spannende games echter werden 5 van de wedstrijden beslist in 3-games. Roland van den Heuvel en Edwin Kommers wisten hun 3 wedstrijden te winnen, waardoor ze een jaar de titel dubbel kampioen A mogen dragen. Gefeliciteerd Edwin en Roland.

Natuurlijk was ook de clubtitel jeugd dubbel A vacant. Drie dubbel streden om deze eer. Finn en Tuur boden in beide wedstrijden goed tegenstand, echter moest wel hun tegenstanders feliciteren. De strijd om de winst ging tussen Tom en Evan en Thimo en Tijmen. Het was een mooie sportieve strijd waarbij de duo’s goed samenspeelden. Thimo en Tijmen wonnen de 1e game met 9-11, daarna wonnen Tom en Evan met 8. Thimo en Tijmen zetten knap door en wonnen de 3e en 4e game met 5-11 en 7-11. Dit leverde hun de mooie clubtitel op! Gefeliciteerd Tijmen en Thimo.

UITSLAGEN

SENIOREN DUBBEL B
1e Bas Rongen en Ralph Tanke
2e Mark Alberti en Tom van Oers
3e Erna Ridder en Jozien van der Heijden

SENIOREN DUBBEL A
1e Roland van den Heuvel en Edwin Kommers
2e Michiel Jansen en Marc Cool
3e Patrick van Loon en Youri Aarden
4e Linley Steenbak en Anouk Steenbak

JEUGD DUBBEL A

1e Thimo van Oers en Tijmen Janvier
2e Tom van Oers en Evan Konings
3e Finn d’Hondt en Tuur van der Poel

ENKELKLASSEN

In de middag was het tijd voor de enkelpartijen. Bij de senioren B werden 2 vijfkampen gespeeld. De senioren A speelden een 6-kamp en de jeugd A een 4-kamp.

JEUGD A

Helaas waren er 2 afmeldingen waardoor er geen 6- maar een 4-kamp werd gespeeld. De beslissingen om de uiteindelijk eindstand vielen in de laatste speelronde. Tijmen en Tuur waren nog puntloos en Tom en broer Thimo hadden hun beide wedstrijden gewonnen. Tuur bood goed tegenstand maar moest toch Tijmen feliciteren (11-6, 11-6 en 11-4). De “echte” clubtitel werd een mooie broederstrijd tussen Tom en Thimo. Thimo won de eerste game met 12-10. Broer Tom pareerde met een 11-7 winst. De derde en vierde game werd met een minimaal verschil gewonnen door Tom (11-9 en 11-9). Tom prolongeert hiermee zijn clubtitel. Gefeliciteerd jongens, het was een hele leuke en mooie strijd!

SENIOREN

Voor de B-klasse hadden 10 spelers ingeschreven. Er werd gestart met 2 vijfkampen. In de eerste meerkampen werden alle wedstrijden gewonnen met 3-0 door de hoogst geplaatst speler. In de vijfde en laatste ronden speelden Mark Albert tegen Frans Verboven. Dit werd een ware sportieve tafeltennisstrijd om de punten. Mark wint de eerste game, Frans de tweede en derde, Mark de vierde, dus een beslissende vijfde game was noodzakelijk. Het ging gelijk op waarna Mark een eindsprintje plaatste en won met 11-6.

Mark en Frans verzekerden zich van de 1e en 2e plaats in deze meerkamp en een plaats in de kruisfinale.

In de tweede meerkampen snoepten spelers onderling wedstrijden van elkaar af, waardoor de plaatsing niet gestand werd gedaan. Nummer 4 geplaatst Anouk Steenbak won 3 wedstrijden en eindigde als 2e. Roland van de Bogart blijf ongeslagen en werd 1e.

In de kruisfinale verloor Anouk met 3-0 van Mark Alberti. Frans (77 jaar) won knap met 3-0 van Roland. Hierdoor werd het een nieuwe strijd tussen Mark en Frans in de finale. Anouk en Roland streden voor de 3e plaats.

De overige spelers speelden voor een plaats in de eindstand. Om plaats 9 en 10 won Willem van Rooij van Jozien van der Heijden. Bas Rongen won van Erna Ridder voor plaats 7 en 8. Rob Boeijkens won van Claudia van der Poel en werd 5e. De strijd om de 3e plaats werd beslist in het voordeel van Anouk. Ze had er wel 5 games voor nodig! In de finale werd mooie rally’s gespeeld tussen Frans en Mark. De trainer wist het deze keer te winnen van de leerling. Een mooie clubtitel voor Frans Verboven en zeker ook een mooie 2e plaats voor Mark Alberti.

In de A-klasse waren helaas ook 2 afmeldingen. De strijd was er niet minder om. Van de 15 wedstrijden werd maar 1 vijfgamer gespeeld, en 3 viergamers. Dus wel een duidelijke strijd. Dit betekende niet dat de hoger geplaatste speler altijd wist te winnen. Nummer 2 geplaatst, Roland van den Heuvel, verloor in de 2e  ronde van Youri met 4-0 en de derde ronde pakte Linley met 2-3 de winst. Uiteindelijk was de nummer 1 geplaatst (Edwin) ook met 3-0 te sterk, maar werd knap 2e. Edwin wist al zijn wedstrijden te winnen en pakte hiermee de clubtitel. Gefeliciteerd Edwin en alle andere deelnemers. Mooie games, rally’s en punten gezien vandaag!

UITSLAGEN
JEUGD A
1e Tom van Oers
2e Thimo van Oers
3e Tijmen Janvier
4e Tuur van der Poel

SENIOREN B
1e Frans Verboven
2e Mark Alberti
3e Anouk Steenbak
4e Roland van de Bogart
5e Rob Boeijkens
6e Claudia van der Poel
7e Bas Rongen
8e Erna Ridder
9e Willem van Rooij
10e Jozien van der Heijden

SENIOREN A
1e Edwin Kommers
2e Linley Steenbak
3e Youri Aarden
4e Roland van den Heuvel
5e Michiel Jansen
6e Marc Cool

Rond half vijf werd de prijzen uitgereikt en een mooie Hotak’68-tafeltennis afgesloten.
Dank aan degene die deze mooie tafeltennis-dag mogelijk gemaakt hebben.