De tafeltennissende broers Tom en Thimo van Oers namen vorige week zondag (15-10) deel aan de voorronde van de Nationale Jeugd Meerkampen. Er werd gespeeld bij Tanaka in Etten-Leur. Via de voorronde konden de spelers zich plaatsen voor de kwartfinale van de NJM.

Gezien de beschikbare plaatsen voor de afdeling Zuidwest en het aantal deelnemers beloofde het een lastige opgave te worden. In beide klasse plaatsen zich maar 2 spelers voor de kwartfinale. Doel van deze zag, je best doen, plezier hebben en technisch gezien, doen wat je geleerd hebt.

THIMO
In de klasse jongens O13 ging Thimo van start in een 5-kamp. Thimo speelde zijn eerste partij tegen de later winnaar van zijn poule. Van Sem Bogers verloor hij met 3-0. Tegen van Erp, van Never Despair, snoepte Thimo knap een game af. In zijn derde partij van de dag won hij knap en eenvoudig van Willem van Kempen. Hij won met 3-0.

In zijn 4e partij bood hij goed tegenstand maar kon de partij niet naar zijn hand zetten. Verhoeven van Budilia won met 3-0. In de laatste partij van de dag speelde Thimo een hele goed partij tegen Joris Verhoeven van Belcrum. Met 3, 8 en 4 won hij knap zijn laatste partij. Ondanks dat Thimo zich niet wist te plaatsen speelde hij goede wedstrijden. “Doen wat je kan” en plezier, was de opdracht en daar heeft hij goed aan voldaan.

TOM
Uitkomend in de klasse jongens onder 15 zou het in een 9-kamp een zware opgave worden. Zeker tegen de betere spelers was het doel zijn eigen spel te spelen en zeker genieten van het tafeltennissen.  

Tom vloog uit startblokken door een mooie 3-0 zege tegen Naitik Sing. Ook in zijn 2e partij moest zijn tegenstander eraan geloven. Colin Phan pakte nog wel nipt de 3e game maar de winst ging naar de Hotakker. Zijn derde partij, tegen Stijn Peeters van Belcrum, speelde Tom een spannende partij. Helaas gaf hij een 2-0 voorsprong uit handen en liet in de beslissende vijfde game nipt de winst glippen (9-11).

Tegen Tijn Hendriks van Never Despair viel de beslissing ook in de vijfde game. Tom herpakte zich, na een achterstand in de vijfde game en won met 11-7. Daarna was de latere nummer 2 van de meerkamp een maatje te groot. In zijn zesde partij had Tom zeker de winst verdiend. Het spel makend en spelend met veel variatie verloor hij nipt met 11-9 in de vijfde game tegen Claassen van Belcrum. Met de complimenten voor zijn spel moest Tom daarna Kylian Minnaar, de latere winnaar, feliciteren. Tegen Foster van Veldhoven pakte Tom in zijn laatste partij van de dag nog een game. Met 3 overwinning en twee nipte verliespartijen in de vijfde game een mooie prestatie van Tom.