HOTAKKER BAS RONGEN NEDERLANDS KAMPIOEN

Afgelopen weekend werd het Nederlands Kampioenschap gespeeld in Zwolle. De A-spelers en de para-sporters hadden hun toneel in de Landstede sporthal.

Bas Rongen speelde in de poule in de 1e en 2e klasse rollers en had een grote kans om zijn titel van vorig jaar te prolongeren. Het toernooi startte voor Bas met een 6-kamp. In zijn eerste partij tegen Scholten moest hij even in zijn spel komen. Na verlies in de eerste game won hij de volgende 3 games eenvoudig. Tegen Brandburg werd het een spannende partij. Bas won met 3-1. Sterenborg was een maatje te groot, Bas verloor met 3-0. Bas pakte het daarna weer heel goed op. Tegen Verykokos en Bolle won Bas eenvoudig met twee keer 3-0. Dit leverde hem een plaats op in de halve finale 2e klas rollers.

In de halve finale speelde hij tegen Anita Mertens. Bas ging heel goed van start en won eenvoudig de 1e en 2e game. De derde ging verloren waarna hij de 4e won met 12-10. In de finale speelde hij tegen Ivana Maas. Met tactisch goed spel en goede services won hij redelijk eenvoudig met 11-3, 11-3 en 11-9. Een hele knappe prestatie van Bas samen met coach Frans Verboven. Gefeliciteerd Bas, weer een hele mooie titel waar je trots op mag zijn.

Mark Alberti uitkomend bij de 3e klasse lopers, startte ook met een 6-kamp. Hij ging heel goed van start met een duidelijk 3-0 overwinning op concurrent voor een halve finale plaats Boots. Na winst met 3-0 op Kollaard speelde hij 2 mindere partijen. Tegen Klement verloor hij met 3-0 en tegen Bovee in de 5e game. Belangrijk gezien de andere uitslagen was om tegen de nummer 1 geplaatst, te winnen. Mark pakte knap met 3-0 de winst tegen Annemarijn van Dalen. De uitslag van de partij op de andere tafel zou beslissend zijn of Mark een plaats in de halve finale zou halen. Uitslag viel in zijn voordeel uit. In de halve finale speelde hij tegen Thomas Kos. Helaas kwam Mark niet goed in zijn spel en liep achter de feiten aan. Hij verloor de partij
met 3-1. Ondanks het verlies mag Mark ook trots zijn op zijn prestatie met een mooie 3e plaats.

NK A

Kim ’t Hooft speelde namens Hotak’68 de strijd om de titel bij de A-spelers. Het toernooi ging voor haar van start in de dubbelklasse. Samen met Vicky Schijven speelden ze tegen Bierdrager en Vonk. Na verlies van 10-12 in de eerst game wisten ook Bierdrager en Vonk de volgende 3 games te winnen.

In de enkelklasse speelde Kim tegen de regerend Nederlands Kampioene Emine Ernst van de Toekomst uit Lochem. Kim moest duidelijk in haar spel komen, na een 2-0 achterstand won ze de 3e game. Ernst won de 4e maar Kim gaf niet op en won daarna met 7 en 4. De beslissing moest dus vallen in de beslissende 7e game. Deze ging gelijk op, waar bij Kim nog met 5-4 voor kwam. Ze zei zelf: toen ik besefte dat ik kon winnen ging het mis. Ze verloor met 11-6. Ondanks het verlies tegen de nummer 1 geplaatst heeft ze heel goed partij geboden. Knap gedaan Kim.

Een topdag voor de Hotakkers, het was de verre reis naar Zwolle meer dan waard.